Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Страховий маркетинг




Особливе місце в ринковому регулюванні страхової справи за рубежем приділяєтьсясистемі маркетингу.

Маркетинг як метод управління комерційною діяльністю страхових компаній і метод дослідження ринку страхових послуг з'явився порівняно недавно.

Найбільше поширення одержало два значення цього терміна:

• маркетинг, як збутова діяльність, спрямована на просування страхових послуг від страховика до страхувальника.

• маркетинг, як комплексний підхід до питань організації і управління страхової компанії, спрямованої на надання страхових послуг у відповідності з попитом.

Досвід застосування маркетингу в ринковій діяльності закордонних страхових компаній показує, що маркетинг виконує дві основні функції:

• формування попиту на страхові послуги

• задоволення страхових інтересів.

Основні задачі служби маркетингу страхової компанії:

• визначення (виявлення) ринку страхових послуг;

• аналіз і прогнозування кон'юнктури страхового ринку;

• вивчення потенційних можливостей страхових компаній конкурентів;

• розробка плану ділової стратегії по освоєнню досліджуваного страхового ринку.

За допомогою служби маркетингу повинна передбачатися координація діяльності всіх структурних підрозділів страхової компанії.

Висновки: правове відношення страхових партнерів базується на обов'язках сторін, визначених чинним законодавством. Договір страхування укладається відповідно до правил страхування, що розробляються страховиком по кожнім виді страхування. Законодавством передбачаються причини й умови дострокового припинення договору страхування. Страхові компанії в Україні можуть бути створені у формі акціонерних, повних, командитних товариств або товариств із додатковою відповідальністю, а також товариств взаємного страхування. Звертається увага, що страховиками можуть бути тільки резиденти України. Маркетинг у страхуванні є методом комплексного підходу до питань організації і управлінні страховою компанією.

 

Лекція 5. Державне соціальне страхування і його задачі

1. Необхідність, зміст і значення державного соціального страхування.

2. Організація соціального страхування.

3. Порядок надходження і використання коштів державного соціального страхування.

 

Ціль: розкрити сутність і необхідність державного соціального страхування, вивчити види і перелік страхових випадків по соціальних послугах, розглянути джерела надходження коштів по обов'язковому державному страхуванню і порядок їхнього використання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 90; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты