Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лімітвідповідальності цедента називається пріоритетом, першим збитком,а відповідальність перестрахувальника – покриттям.




Тантьєма на користь перестрахувальника не передбачається.

Відповідно до договору ексцеденту збитку механізм перестрахуваннянабирає сили тільки тоді, коли остаточна сума збитків по застрахованому ризику в результаті страхового випадку перевищить обумовлену в договорі суму.

Відповідальність перестрахувальника понад цю суму обмежується визначеним лімітом. Відповідно до потреб за першим ексцедентом збитку може укладатися другий і т.д.

Премія, що належить перестраховикам - учасникам договору ексцеденту збитку, звичайно встановлюється у визначених відсотках до річної суми брутто-премії по захищеному портфелі страхування.

Договір ексцеденту збитковості –це договір перестрахування, по якому перестраховик захищає по визначеному виді страхування загальні результати проходження справи на випадок, якщо збитковість перевищить обумовлений у договорі відсоток чи її розмір.

Ліміт відповідальності перестраховика встановлюється в межах визначеного відсотка збитковості (наприклад, 100 або 105%) за рік.

Ціль договору ексцеденту збитковості – захист перестрахувальника від додаткової чи надзвичайної втрати по всьому страховому портфелі при значних коливаннях збитковості.

Процедура перестрахування на українському страховому ринку регламентується законом України «Про страхування» (ст. 12).

Висновки: перестрахування як система вторинного страхування в залежності від способів передачі ризику підрозділяється на методи факультативного, облігаторного і факультативно-облігаторного перестрахування. У залежності від розподілу ризику між цедентом і цесіонером договори по перестрахуванню поділяються на пропорційні і непропорційні. Звертається увага, що по усіх видах пропорційного перестрахування збитки і страхові премії розподіляються між цедентом і цесіонером у відповідній пропорції і прив'язані до страхової суми. При непропорційному перестрахуванні цедент сам оплачує збитки до встановленої межі, а перевищення цього розміру оплачується цесіонером у межах ліміту відповідальності за договором.

 

Лекція 11. Управління ризиками в страхуванні

 

1.Визначення сутності, ролі і місця ризиків у страхуванні.

2. Класифікація ризиків.

3. Організація менеджменту ризиків.

 

Ціль: досліджувати сутність ризику як історичної й економічної категорії, розглянути науково-обґрунтовану класифікацію ризиків, вивчити організаційно-технічні і фінансово-договірні методи управління ризиками.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 83; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты