Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Європейські комунікації




Європейське інформаційне суспільство. Європа і WSIS. Європа і глобальне інформаційне суспільство: спільне й відмінне. Інтеграція й уніфікація. Проблема інформаційного доступу й переважання відкритих інформаційних систем над закритими. Мовні бар'єри та шляхи їх подолання. Інформаційне суспільство та проблеми розширення ЄС на Схід і на Південь. Інформатизація України та проблеми її входження до європейського й глобального інформаційного суспільств. План дій Україна - ЄС (за напрямком «інформаційне суспільство»). Співробітництво України з Радою Європи у сфері інформаційної політики. Україна і WSIS.

Європейська інформаційна політика. Європейська інтеграція і різноманітність: політичні, економічні аспекти діяльності європейських міжурядових організацій у сфері мас-медіа та нових комунікаційних послуг.

Європейське інформаційне право. Структура галузі європейського інформаційного права. Класифікація міжнародних угод за правовим регулюванням змісту, технічних стандартів та професійної діяльності у сфері інформації та комунікації. Міжнародно-правове співробітництво у сфері високих технологій та Internet. Проблеми забезпечення інформаційної безпеки в документах регіонального рівня.

Європейська інформаційна безпека. Інформаційна безпека Європи та геополітика. Нормативно-правове забезпечення інформаційної безпеки Європи. Загрози для інформаційної безпеки країн Європи. Європейська інформаційна безпека перед викликами міжнародних проблем подолання та нейтралізації організованої злочинності й тероризму.

Європейські мас-медіа та європейський інформаційний бізнес. Класифікація і структура європейської мас-медійної сфери. Правове регулювання ЗМІК в Європі. Європейська інформаційна економіка. Структура європейського інформаційного ринку. Динаміка інформаційного бізнесу в Європі. Прогнозування перспектив конкурентоспроможності Європи на світовому інформаційному ринку.

Європейські моделі РК та державний брендінг. Європейська модель РR. РR-модель державних, корпоративних та неурядових структур. Політика та програми формування і підтримання іміджу державних, корпоративних та неурядових інституцій. Практика проведення ефективних РR-кампаній у Європі. Державний та корпоративний брендінг.

Європейська дипломатія та ІКТ. Стратегії європейської, зовнішньої політики. Трансформація дипломатичної діяльності у сучасних міжнародних відносинах. Технології аналітичного прогнозування світових процесів. Зовнішньополітичні комунікативні технології.

Європа і конфлікти. Проблема політичної конфліктогенності в Європі. Реальні та потенційні конфлікти європейського регіону. Суперечливість процесів європейської інтеграції. Європейська практика врегулювання конфліктів. Використання комунікативних технологій в переговорних процесах. Участь України у врегулюванні регіональних конфліктів у Європі.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 107; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты