Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Європейське інформаційне право




Європейське інформаційне право як особлива галузь європейського права. Поняття європейського інформаційного права. Критерії виділення європейського інформаційного права як особливої галузі європейського права. Структура європейського інформаційного права. Галузеві принципи європейського інформаційного права.

Джерела європейського інформаційного права. Система і структура джерел європейського інформаційного права. Класифікація міжнародних договорів як джерел європейського інформаційного права. Національне (внутрішнє) законодавство. Судова практика та арбітраж. Міжнародні договори у галузі інформації і комунікації. Особливості договірних норм європейського інформаційного права. Міжнародні звичаї як джерело європейського інформаційного права (етичні кодекси та професійні правила)

Правове регулювання європейського співробітництва у сфері інформації і комунікації: загальні положення. Загальні принципи регулювання інформаційної діяльності суб'єктів європейського інформаційного права. Міжнародно-правове регулювання змісту, технічних стандартів та професійної діяльності у сфері інформації та комунікації. Загальні права та свободи людини та засобів масової інформації.

Правове регулювання європейського співробітництва у сфері інформації і комунікації: загальні положення. Правове регулювання європейського інформаційного поля у діяльності Ради Європи та ЄС. Регуляторна політика європейських міжурядових організацій.

Правове регулювання масової комунікації в Європі. Правове регулювання діяльності засобів масової інформації і комунікації у європейському інформаційному полі. Регулювання змісту масової інформації (дозволи і заборони). Регулювання професійної діяльності. Проблема свободи і плюралізму ЗМІК. Міжнародно-правовий статус журналістів. Європейські кодекси ЗМІК. Нормативна діяльність європейських міжнародних організацій в галузі інформації та комунікації.

Міжнародне - правове регулювання інформаційної діяльності: особлива частина. Правові аспекти європейського співробітництва у сфері телекомунікацій та Іnternet. Міжнародні договори про співробітництво у сфері телекомунікацій та Іnternet. (класифікація, зміст, технічні стандарти, безпека, інтелектуальна власність, електронна комерція, телекомунікаційні послуги). Проблема правового регулювання кіберпростору. Документи про збереження нематеріальної (цифрової) спадщини людства.

Міжнародне - правове регулювання інформаційної діяльності:

особлива частина. Поняття інформаційної інтелектуальної власності. Правове регулювання транскордонного переміщення інтелектуальних продуктів та послуг (правовий коментар міжнародних угод). Проблема регулювання інтелектуальної власності в Internet.

Міжнародно-правові аспекти європейської інформаційної

безпеки. Правове регулювання європейського співробітництва у сфері міжнародної інформаційної безпеки. Європейські угоди з проблем міжнародної безпеки.

Адаптація інформаційного законодавства України до європейських стандартів. Правове регулювання інформаційної діяльності в Україні (регулювання змісту, технічних стандартів, професійної діяльності). Проблема кодифікації інформаційного права. Судова практика України вирішення інформаційних спорів. Участь України у міжнародне - правовому співробітництві в галузі інформації і комунікації.

3.4.8. Спеціалізація "Аналітика комп'ютерних систем"


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 135; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты