Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прес-служба.




Прес-служби у системі підрозділів зв'язків із громадськістю урядових установ і бізнес-структур. Прес-служба у системі суспільних відносин демократичної держави та держави, що переживає перехідний період. Політичні й суспільні передумови становлення підрозділів зв'язків із громадськістю та інформаційних служб урядових та неурядових установ. Їх роль та завдання.

Принципи та функція діяльності прес-служб. Типові функції прес-служби. Структура типової прес-служби. Завдання кожного окремого із підрозділів. Головні принципи роботи прес-служби.

Форми організації роботи прес-служб. Особливості діяльності прес- служб за умов кризових та надзвичайних ситуацій. Прес-конференції та брифінги як найпоширеніші форми роботи зі ЗМІ. Інтерв'ю як метод збору інформації. Способи проведення "утаємничених зустрічей". Інформація з помітками "для друку" й "не для друку".

Завдання та функції керівника прес-служби, прес-секретаря та речника. Функціональний та статусний поділ керівника прес-служби, прес-секретаря та речника. Особливості їх роботи, проблема "психологічного та професійного добору команди".

Основні підходи до налагодження ділових відносин прес-служби та ЗМІ. Прес-служба як джерело оперативної, достовірної та надійної інформації. Системність у роботі зі ЗМІ. Проблема дистанції в особистих взаєминах співробітників прес-служби та представників ЗМІ.

Методи роботи прес-служб із представниками засобів масової інформації та громадськості. Особливості прес-конференції як способу оприлюднення важливої поточної інформації. Брифінг як форма регулярного спілкування із представниками ЗМІ. "Пірамідальна" форма підготовки прес-релізу. "Перевернута піраміда" як форма подачі актуальних новин.

Діяльність інформаційно-аналітичних відділів дипломатичних представництв у режимі прес-служб. Особливості роботи прес-аташе посольства із представниками місцевих ЗМІ. Етапи налагодження ефективної співпраці. Підготовка співробітником посольства (прес-аташе) повідомлень з-за кордону для поширення у вітчизняних ЗМІ.

Особливості функціонування прес-служби під час виборчої кампанії. Методика використання зв'язків зі ЗМІ у масових комунікаційних кампаніях. Підготовка контрольного списку засобів інформації. Позамовні навички комунікації.

Світові інформаційні агентства: спеціалізація та сфери впливу. Інформаційні агенції як найважливіший канал поширення новин. Використання прес - службами інформаційних каналів ІА. Диверсифікація та спеціалізація міжнародних інформаційних агентств. Вплив медіа - корпорацій на міжнародну політику. Інформаційні агентства України у висвітленні міжнародної тематики. Державні інформаційні агенції як рупори урядової пропаганди. Умови співпраці прес-служб державних установ та національний^ інформаційних агенцій. Особливості розвитку світового телебачення. Роль глобальних агентств новин у міжнародному інформаційному потоці.

Правничі засади взаємодії прес-служби із ЗМІ та громадськістю. Акредитація як форма унормування взаємин із представниками ЗМІ. Особливості роботи із інформаційним запитом. Умови надання інформації з обмеженим доступом.

Підготовка інформаційних матеріалів та їх поширення. Прес-релізи. Правила підготовки прес-релізів. Вимоги до прес-релізу. Підготовка інформаційних повідомлень для інформаційних агенцій. Правила роботи із ЗМІ. Повідомлення (анонсування) про майбутні заходи. Різновиди інформаційно-аналітичних матеріалів для ЗМІ: коментар, прес-реліз, заява, бюлетень, ексклюзивний твір, факт-листи, медіа-кити, бек-граунд. Особливості підготовки фото - та відеоматеріалів.

Специфіка роботи співробітників прес-служби під час поїздок та відряджень. Завдання організації журналістського «пулу». Налагодження взаємовідносин з органами влади країни перебування. Особливості організації прес-конференцій у ході міжнародних переговорів. Спонтанні прес-конференції та бесіди із журналістами на борту літака першої особи. Пошук і шляхи отримання та передачі інформації. Правові можливості захисту виконання фахових завдань.

Тематична та практична підготовка брифінгу з міжнародної проблематики. Виконання практичного завдання із аналізу теми та підготовки прес-релізу до брифінгу для представників вітчизняних і зарубіжних ЗМІ. Формування теми та мети повідомлення. Вибір методів та майбутніх каналів оперативного поширення інформації. Стиль написання інформаційного та з інформаційно-аналітичного повідомлення для ЗМІ. Стильове оформлення та логіка викладу офіційної заяви для ЗМІ. Особливості підготовки огляду ЗМІ співробітниками прес-служби.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 183; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты