Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Мета і порядок проведення експлуатаційних випробувань




Завершення проекту відбувається або в результаті успішного виконання всіх робіт (нормальне завершення), або в результаті прийняття рішення про припинення робіт з незавершеного проекту (передчасне завершення).

В реалізації міжнародних проектів приймає участь велика кількість організацій, роль яких визначається контрактами, тому будь-яка форма завершення робіт з проекту вимагає закриття контракту.

Нормальне завершення роботи з міжнародного проекту відбувається, коли проект пройшов свій повний термін, досяг основних цілей, обговорених у контракті, і прийнятий замовником. Успішно реалізований, але зданий із запізненням міжнародний проект може перетворитися у фінансову катастрофу.

Завершення міжнародних проектів після виконання всіх робіт складається з двох частин – експлуатаційних випробувань і закриття контракту.

Експлуатаційні випробування проводяться з метою одержання точних даних про рівень результату виконання проектних робіт, а також виявлення фактичних експлуатаційних характеристик устаткування, які підтверджують або спростовують доцільність обраної технології.

Експлуатаційні випробування передбачають:

- проведення порівняння експлуатаційних характеристик проекту із запланованими показниками;

- виявлення розбіжностей між запланованими і реальними показниками;

- визначення причин розбіжностей;

- опрацювання заходів щодо усунення розбіжностей – “недоробок”;

- організацію робіт з усунення недоробок.

Випробування планує, готує і організовує координатор робіт з експлуатаційних випробувань під керівництвом замовника міжнародного проекту. Для планування й організації експлуатаційних випробувань складають графік, а для їх здійснення створюють комісію. Приймальна (робоча) комісія створюється замовником, який може залучати до випробувань майбутнього користувача об’єкту проекту, авторів проекту, спеціалізовані підприємства, страхові компанії та інших.

За результатами досліджень складають звіт про проведення експлуатаційних випробувань, що містить:

1) найменування, адресу й місце розташування організації, яка проводить дослідження;

2) назву технологічного процесу, який має бути випробуваним;

3) мету випробування;

4) порівняння фактичних і запланованих результатів;

5) рекомендації та рішення.

До звіту додаються щоденні відомості про дослідження.

На основі звіту робочої комісії та поданої виконавцем документації підписується акт прийняття об’єкту в експлуатацію. Результати експлуатаційних випробувань є підставою для перекладення підрядником відповідальності за об’єкт проекту на замовника.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 111; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты