Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіант 25.




1. Поняття, сутність і завдання взаємодії у діяльності з розкриття та розслідування злочинів. Характер, форми та суб'єкти взаємодії органів досудового розслідування.

2. 7 квітня, у лісосмузі, співробітники міліції знайшли згорілий автомобіль "ВАЗ-21010". У багажнику машини був виявлений згорілий розчленований труп невідомої жінки з ознаками насильницької смерті.

Завдання: проаналізуйте та змоделюйте ситуацію, яку інформацію потрібно зібрати під час огляду місця події та з яких джерел? Складіть графічний план розслідування злочину відносно фабули, вкажіть основні напрями розслідування. Обґрунтуйте свою відповідь.

3. На поверхні об’єкта (одяг, крісло тощо) залишити мікрооб’єкти (мікроволокна, мікроречовини). Зафіксувати залишені мікрооб'єкти за правилами детальної фотозйомки.

Завдання: зробити опис виявлених мікрооб’єкти у вигляді фрагменту протоколу огляду місця подій та надати разом з фотознімками для перевірки.

4. Під час проведення освідування, пов'язаного з оголенням чоловіка, слідчий-жінка доручила огляд лікарю та понятим відповідної статі, котрі вийшли в окрему кімнату. Після їх повернення, слідчий, на основі усного повідомлення лікаря, склала протокол освідування.

Завдання: Схарактеризувати ситуацію та дії слідчого. Аргументуйте свою відповідь.

 

Варіант 26.

1. Криміналістичне вчення про розкриття злочинів. Використання оперативно-розшукових даних у розкритті та розслідуванні злочинів.

2. 15 жовтня в результаті огляду місця крадіжки з дачної ділянки по вул. Степна, 12 було виявлені та зафіксовані: слід пальця руки на розбитому склі; слід взуття на підвіконні; доріжка слідів з 5-ма окремими слідами взуття; мікроволокна одягу на поверхні вікна.

Завдання: проаналізуйте та змоделюйте ситуацію, яку інформацію ще потрібно зібрати та з яких джерел, висуньте й обґрунтуйте слідчі версії, складіть постанови на призначення судових експертиз.

3. На підлозі (ґрунті) під час огляду місця події виявлено стріляну пістолетну гільзу. Зафіксувати виявлену гільзу за правилами детальної фотозйомки.

Завдання: зробити опис виявленого предмета у вигляді фрагменту протоколу огляду місця подій та надати разом з фотознімками для перевірки.

4. Під час проведення огляду трупа, слідчий не виявив ознак насильницької смерті. У зв'язку з цим він призначив судово-медичну експертизу для встановлення причини смерті.

Завдання: Схарактеризувати ситуацію та дії слідчого. Аргументуйте свою відповідь.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 106; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты