Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №27




Тема: Обладнання для виробництва азбестоцементу та виробів на його основі.

Мета:Ознайомитися з обладнанням для виробництва азбестоцементу.

Пояснити:компоновку обладнання ліній виробництва азбоцементних виробів..

Тип заняття:лекція.

Література: Журавльов М.І. «Оборудование заводов вяжущих материалов.» М., Вища школа, 1967р

План лекції

1. Компоновка обладнання ліній виробництва азбоцементних виробів.

 

1. Штучні каменеподібні вироби, виготовлені із цементу (біля 85%) і азбесту (біля 15%), перемішаних з водою називаються азбестоцементними.

Виробництво азбестоцементних виробів складається із таких основних процесів: розпушки азбесту, приготування азбестоцементної маси, формування, твердіння і механічного обробітку виробів.

Рис 1 Схема компоновки обладнання азбестоцементного заводу

На Рис 1 представлена схема компоновки обладнання для виготовлення азбестоцементних хвильових листів і труб. Азбест, що поступає залізнодорожним транспортом , зберігається на складі 1 в окремих відсіках по сортам. Відважена порція азбесту поступає в бігуни 2, де проходе обминання, розпушування, перемішування і зволоження азбесту. Із бігунів азбест направляється в годлендер 3, куди з рекуператорів 4 по трубопроводу подається вода і проходе гідравлічне розпушування азбесту. Тобто розчеплення його на окремі волокна. Цемент із бункера 5 живильником 6 направляється в дозатор 7 і далі в голлендер, де перемішується з розпушеним у воді азбестом, масу, що отримали зливають у ковшову мішалку 8, де проходе безперервне перемішування азбестоцементної маси для попередження розшаровування. Азбестоцементна маса містить біля 8% твердих речовин і 92% води.

Із ковшової мішалки маса поступає в листоформувапльну 9 або трубо формувальну 10 машини, де проходить виготовленні відповідних виробів. На форматному барабані листоформувальної машини утворюється сирий азбестоцементний накат, який зрізається автоматичним зрізчиком 11 і стрічковим конвеєром 12 подається на різку до ротаційних ножиць 13. Окремі різані листи поступають на хвильо-стопуючий агрегат 14, який проводе їх укладку на металічні прокладки, хвильову і збірку в окремі стопи.

 

Контрольні запитання:

1. Як компонують обладнання ліній для виготовлення азбестоцементних виробів?

,
Заняття №28


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты