Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №43




Тема: Обладнання поточних механізованих ліній виробництва каналізаційних труб.

Мета:Ознайомитися принципом дії поточно-механізованих ліній.

Пояснити:принцип роботи потоково-механізованих ліній.

Тип заняття:лекція.

Література:Бахталовский И.В. Механическое оборудование керамических заводов Глава 8 §48.

План лекції

1. Загальне про каналізаційні труби

2. Поточно-механізована лінія виробництва каналізаційних труб.

1. По стійкості до агресивних вод керамічні каналізаційні труби переважають над чавунними, азбестоцементними та бетонними, а продовжуваність їх служби складає багато десятків років. Тому їх широко застосовують для будівництва безнапірних каналізаційних сіток, по яким проводять виробничі, побутово-фекальні та інші води.

Керамічні каналізаційні труби циліндричної форми з раструбом на одному кінці всередині і зовні покриті поливою. Довжина ствола труби L=1000-1200мм, внутрішній діаметр D=150-600мм, маса випалених труб 26,2-240,5кг.

2. Для виробництва керамічних каналізаційних труб використовують поточно-механізовані лінії, які включають в себе вертикальні преси, кантувачі, оправочні і різноманітні транспортуючі пристрої, конвеєрні сушарки і глазуровочні установки, тунельні печі.

З конвеєра глиняний та шамотний порошки поступають в двухвальний змішувач, в якому вони на протязі 4-5хв перемішуються. Потім суміш засипається у другий двухвальний змішувач, куди додається вода до вологості суміші 18-18,5% і перемішується приблизно ще 5хв. Приготована маса поступає в стрічковий прес, ущільнюється і формується у вигляді бруса, розрізається на окремі заготовки (валюшки) або брикети і направляється по відповідним конвеєрним пристроям в живильники трубних пресів або до місць їх загрузки, якщо живлення здійснюється вручну.

Відформовані на вакуум-пресі труби кантувачем передаються на прийомний (під’ємний) стіл, де зараннє за допомогою перегрузчика встановлена штанга з таріллю. Інший перегрузчик підвішує штангу з трубою на сушильний конвеєр. Потім труби проходять через сушило, глазуровальну установку, накоплювач з столом для розділення, де звільняються від штанг і поступають на груповий захват. Який встановлює їх на вагонетку для випалу. На виході із печі труби опрокидувачем повертаються в горизонтальне положення і автопогрузчик везе їх на склад.

Для відбору труб від преса, повороту їх раструбом вгору і опускання на під’ємний стіл застосовують кантувачі. Поворот труб необхідний так, як термін сушки скорочується, якщо при переміщеннях в сушарках раструб знаходиться в більш гарячих шарах теплоносія, ніж стовбур. При цьому труби більш рівномірно висушуються по всій довжині. Під’ємний стіл автоматично опускає тарілі зі штангою, знятою з конвеєра, піднімає встановлену на таріль трубу і виштовхує штангу з виробом вгору. Перегрузчик знімають труби зі штангою і таріллю з під ємного стола і навішують їх на кошки сушильного конвеєру. Сушильний конвеєр транспортує труби від преса через сушилку і установку для глазурування до накоплювача і повертає тарлі зі штангами від накоплювача через миєчний механізм до пресу. В глазурувальній установці висушені труби покривають поливою методом поливу.

Миєчний механізм змиває з тарілей і штанг сушильного конвеєра налипшу на них поливу підігрітим до 40-500С 5 –ти % розчином соди. Механізм складається із миєчного пристрою, каретки з вантажним повертанням, баку зі щитами і насосу з трубопроводами.

Контрольні запитання:

1. Який принцип роботи поточно-механізованих ліній для виробництва каналізаційних труб?


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты