Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №45




Тема: Обладнання для виробництва санітарно будівельних керамічних виробів.

Мета:ознайомитися з принципом дії конвеєрів .

Пояснити:принцип роботи обладнання для виробництва санітарно-будівельних керамічних виробів.

Тип заняття:лекція.

Література:Бахталовский И.В. Механическое оборудование керамических заводов Глава 9 §52.

Ильевич А.П.Машиныи оборудование для заводов по производству керамики и огнеупоров Глава 28 §1,2,3.

План лекції

1.Загальне про санітарно-будівельну кераміку

2. Стендовий спосіб лиття

3. Конвеєрний спосіб лиття.

 

1. Санітарно-будівельні вироби: умивальники, унітази, зливні бачки формуються в основному литтям в гіпсових формах наливним і зливним методом на стендах або конвеєрах. При наливному методі в гіпсову форму заливають шлікер і через якийсь час із форми виймають виріб, який має міцність, яка дозволяє проводити його подальший обробіток. При зливному методі із шлікера, який заливають в гіпсову форму, біля її внутрішньої поверхні через визначений час утворюється виріб зі стінками визначеної товщини. Потім надлишок шлікера зливають або відсмоктують і видаляють виріб для подальшого його обробітку.

2. Стендовий спосіб лиття застосовують для формування різних виробів будівельної кераміки в гіпсових формах, які розміщені на спеціальних столах, що обладнані пристроями для подачі і видалення надлишку шлікера, а також обладнанням для механізації робіт по перестановці важких гіпсових форм. Стендове відливання здійснюється за допомогою нескладного , недорогого обладнання, яке відрізняється великою гнучкістю до зміни асортименту, але має слідуючі недоліки: необхідність великих площ на 1т випущеної продукції; нерегульовану підсушку гіпсових форм в умовах цеху при Т=200С і вологості 70%.

3. Конвеєр призначений для механізованого формування унітазів литтям в гіпсових формах, зливним методом: працює спільно з паралельно встановленою підв’ялочною камерою з рольгангом. Конвеєр має два розміщених один над одним тунелі 6 і 12 з рельсовими шляхами, по яким періодично проштовхуються каретки 4. на кожній каретці закріплені дві гіпсові форми14 і 18 за допомогою спеціального каркасу. Послідній влаштований таким чином, що він дозволяє формам повертатися навколо горизонтальних вісей і роздвигатися двом половинкам. Переміщення кареток з формами вздовж верхнього тунелю здійснюється штовхачем, який прикріплений до штока гідро циліндра 2, в нижньому тунелі – штовхачем 9.

Під’єм каретки з формами з нижнього на верхній поверх здійснюється під’ємником, площадка 16 якого скріплена зі штоком гідро циліндра. Опускання кареток з формами з верхнього на нижній поверх здійснюється знижувачем, площадка 10 якого скріплена зі штоком гідроцилінда. Конвеєр має 129 кареток, із них по 64 в верхньому і нижньому тунелях і на підємник і знижувачу. Всього в обороті знаходиться 258 гіпсових форм на 129 каретках. На рельсовому шляху 17, який змонтований в перпендикулярному направленні до конвеєра, підвішена викатна вагонетка 15. Цю вагонетку штоком гідроциліндра разом з повернутими гіпсовими формами і підв’яленими на них унітазами, переміщують до оправочних столів 19 підвялочної камери 20. Ця камера двохповерхова і обладнана приводними рольгангами. По верхньому поверху підвялочної камери рольгангом на гіпсових підставках переміщуються унітази, а по нижньому рольгангу гіпсові підставки повертаються до оправочних столів. Після підвялочної камери оправлені унітази направляються в сушарку.

Конвеєр обладнаний: тельфером 1 для заміни кареток з гіпсовими формами, механізмами 3 для збірки, розбірки форм і установки гіпсових кілець, пристроями 7 і ділянкою заливки гіпсових форм, зволожувачем 8, ділянкою для набирання черепка і зливу шлікеру. Поблизу зливу змонтований шкаф 13 гідрокерування та електрокерування.

 

Рис 1 Літейно-підвялочний конвеєр СМ-461А для виробництва унітазів

 

Контрольні запитання:

1. Який принцип роботи та будова літейно-підвялочного конвеєра?

 



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты