Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема: Поточні механізовані та автоматизовані лінії для виробництва виробів побутового фарфору.




Мета:ознайомитися з принципом дії автоматизованих ліній для виробництва виробів побутового фарфору.

Пояснити:принцип роботи ліній для виробництва побутового фарфору.

Тип заняття:лекція.

Література:Булавин И.А. Технология фарфорового и фаянсового производства Глава 8.

 

Автоматична лінія в основному складається із агрегату для формування тарілок, двох сушарок, автомата для зачистки тарілок і обезпилення, установки для глазурування, дванадцяти канальної конвеєрної роликової електропечі для випалу, машин для шліфування і упаковки, пристроїв для перестановки напівфабрикату.

Агрегат для формування тарілок складається і конвеєру для подачі валюшок маси, вакуум-преса 1, автоматичної пласторізки, машини для розводки пласта 2, транспортера для подачі пластів до формувального автомату, формувального автомата 3 і переставлювачів 4 для передачі гіпсових форм і сушарку і знову на формування.

Рис 1 Автоматична лінія для формування тарілок

 

Вакуум-прес подає циліндричний брус маси діаметром до 150мм до автоматичної пласторізки. Погодинна продуктивність вакуум-преса до 1000 кг/год при потужності привода 11кВт.

Автомат для формування тарілок виконує дві операції – розводку пласта і формування. Для гарного зчеплення пласта з гіпсовою формою полий шпиндель формувального автомату приєднаний до вакуумного пристрою.

Пристрій для переставлення загружає сушарку гіпсовими формами з заформованими тарілками для попередньої сушки (600С – 1год 20хв) і вигружає із сушарки звільнені гіпсові форми.

Сушарка 5 для попередньої сушки виробів на гіпсових формах до вологості 14-16% оснащена конвеєром з полицям, які вільно підвішені на ланцюгах. На кожній полиці розміщено по 6 гіпсових форм діаметром не більше 330мм. На другій сушарці 6 досушують тарілки зняті з форм (1000С – 1год). З’йом тарілок і перестановка їх в другу сушарку здійснюється вручну. При цьому на дно тарілок наносять штамп.

Робота машини для оправки тарілок синхронізована пульсуючим транспортером 7 з роботою сушарки. Автомат 8 складається із шпинделів для зачистки, пристрою для центрівки, пристрою 9 для передачі висушених тарілок з транспортера до шпинделів зачистки, пристрою 10 для передачі тарілок на стрічковий транспортер і механізмів для зачистки тарілок.

Установка для глазурування методом пульверизації складається із двох камер 11, оснащених пульверизаторами, центробіжного насосу і бетонних збірників – з мішалкою для рекуперації газів, з мішалкою для поливи після рекуперації і для десантування поливи.(Р=20кВт).

Машина для зачистки ніжки тарілок від поливи 12 складається із двох стрічок (із губчатої стрічки), які переміщуються із різною швидкістю і які передають тарілки по транспортерам 13 і 14 до печей.

Конвеєрна роликова піч для випалу тарілок 15 має 12 каналів, які розміщені в 4 яруса, таким чином, що в двох вироби пере двигаються в одному направленні і в двох – в протилежному. Піч має сім секцій. Ширина каналу 370мм, висота від рівня роликів 115-130мм. Металічні ролики конвеєра виготовлені з труб, встановлюють в зоні де температура не перевищує 10500С. В зоні високої температури застосовуються ролики із високо глиноземистого матеріалу.

Вироби поступають в піч для випалу на ребристих піддонах із кордієрітової маси.

Ніжки випалених тарілок зачищають на станках 16.

Загальна довжина лінії 90м, ширина 12м.

 

 

Контрольні запитання:

1. Який принцип роботи та будова автоматичних ліній для формування?



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты