Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оголошення та представлення теми та очікуваних навчальних результатів (інтерактивні вправи „Мікрофон" ,"Незакінчені речення", „Очікування").




А яку Європейську країну ми будемо вивчати на сьогоднішньому нашому уроці, ви вже здогадаїися з оформлення нашого класу. (Великобританію).

Сьогодні я запрошую вас у цікав\ мандрівку до прекрасної острівної держави Західної Європи -Сполученого королівства Великої Британії та Північної Ірландії, яку ще у 43 р. н.р. римський імператор Гай Юлій Цезар назвав ..Туманним А.іьбіоном". ..Альбіон" -у перекладі означає білий.

Пропоную вам здійснити мандрівкх до цієї країни на борту комфортабельного аеробуса компанії „Авіалінії України". Ось гак я собі \ являю цей літак. (На дошці малюнок літака , виконаний крейдою.)

Скажіть, будь ласка, що ви очікчєте від сьогоднішнього уроку? Пропоную вашу відповідь озвучувати в уявний мікрофон, починаючи з незакінченого речення „Я очікую від сьогоднішнього уроку..."'. Як мікрофон, я вибрала для вас цьогорічний символ року - „мавпочку". Я рада , що уявний мікрофон викликав посмішку на вашому обличчі, адже всі ми знаємо, що сміх чи навіть усмішка продовжує наше життя. (Вчитель переоає "мікрофон" учням, і бажаючі по черзі висловлюють свою думку щодо очікувань від сьогоднішнього уроку. Вчитель записує очікування на крилах "літака").

Дякую за висловлені думки. Вони в тій чи іншій мірі співпадають з метою нашого уроку -навчитися давати економіко-географічну характеристику Великобританії, глибше познайомитись з життям та характером її жителів для того, щоб отримані знання використовувати у своїй майбутній діяльності.

Прошу записати в робочих зошитах тему сьогоднішнього уроку, епіграф до нього:.,Вижити в сучасному світі, зачищаючись гордою одиночкою, дуже проблематично", і такі проблемні питання:

1. Як реалізується у Великобританії гасло, висунуте правлячою лейбористською партією на виборах 2001р.: „Поставити Британію в серце Європи... Британія належить Європі""9

2. Чи згідні ви із словами прем'єр-міністра Великобританії Тоні Блера „Вижити в сучасному світі, залишаючись гордою одиночкою, дуже проблематично"1? Доведіть свою думку.

З.Як символ Великобританії (дуб) можна пов'язати з характером самих англійців?

У мандрівку до Великобританії ми відправимось, як члени наукової делегації, що складається з географів, економістів, демографів. Тому ви будете вести записи з допомогою таблиці. Розділіть сторінку зошита на дві колонки. У першій лівій колонці ви будете записувати все те, що вам відомо про Великобританію, у другій те , що ви дізнались.

ЗНАЮ ДІЗНАВСЯ

Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 152; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты