Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Проблемні ділянки.




У будь – якому проекті найбільшим каналом зв’язку завжди буде канал «керуючий центр – підлеглі підрозділу» («Керівник – виконавці»). Поряд з керуючим впливом, по даних каналах можливо розповсюджувати і інформацію, розраховуючи на те, що вона дійсно дійде до всіх членів команди.

Основними способами прямого спілкування двох і більше учасників проекту є:

Ø Skype, Icq та інші системи миттєвого обміну повідомленнями

Цей спосіб спілкування провідний в тих проектах, де учасники розміщені в одному офісі. Це не у всіх випадках так ефективно, як телефонний дзвінок, не так офіційно, як електронний лист, але це засіб який «завжди під рукою» і при цьому дозволяє спілкування «асинхронно», тобто, задавати питання тоді, коли вони з’являються, і відповідати тоді коли є момент. У випадку коли телефонний зв'язок між командами є надто дорогим, це взагалі перший засіб.

Ø Телефон

При усій зручності системи миттєвого обміну повідомленнями, іноді надходить момент, коли простіше сказати двома словами, ніж описувати в декількох реченнях. Телефон, зі всіх засобів спілкування на відстані – ще й найкращий спосіб примусити іншу особу відповісти вам. Поряд з тим, в умовах високих цін за міжміські і міжнародні розмови, телефонний зв'язок може бути надто дорогим.

Ø Система обліку завдань і помилок (Tasktracking, Bugtracking systems)

В процесі розробки ПЗ із найважливіших засобів комунікації стає власне система обміну помилок (завдань). Така система дозволяє зібрати всю інформацію про помилку (завдання) в одному місці. Зберігання разом з описом помилки всього ходу її обговорення і всіх зв’язаних файлів дає чудову можливість виправити помилку, не звертаючись до інших джерел інформації, і при необхідності, проглянути всю історію прийняття рішень.

Ø Електронна пошта.

Цей спосіб має ряд переваг: листи мають достатньо офіційний статус, довго тривало зберігатися на сервері, копія листа може бути відправленою керівнику.

Електронна пошта чудово підходить для передачі об’ємних повідомлень, для одночасного пересилання інформації декільком учасникам і для повідомлення кінцевих рішень. Однак, ці переваги іноді можуть перетворитися у недоліки: лист не вимагає миттєвої відповіді, тому листи часто відкладають, після чого про них забувають цілком. Листи часто об’ємні, тому багато хто читає їх «по діагоналі». Листи достатньо офіційні, тому у них не буде миттєвих дрібних деталей, з листа часто важко відчути настрій команди і дійсний стан справ. У цьому сенсі листи схожі на проектну документацію, лише з цією різницею, що документація читається за необхідністю, а листи приходять самі.

Ø Живий контакт.

Ніщо не може замінити особистого спілкування людей, що сприяє більш ефективній взаємодії.

Ø Соціальна мережа.

Основним принципом соціальної мережі є комунікація і можливість взаємного рівноправного спілкування між усіма її членами. Соціальна мережа ( з англ. Social networking service) – платформа, онлайн – сервіс або веб – сайт призначені для побудови, відображення і організації соціальних взаємовідносин (Classmates.com / «Однокласники»), Linkedin, Myspace, Facebook, Google+, Українці, Однокласника.ru тощо.

Окрім соціальних мереж можуть використовуватися ще наступні типи ресурсів у форматі Веб 2.0.

Ø Соціальні заклади (social boocmarkіng).

Окремі веб – сайти дозволяють користувачам надавати у розпорядження інших список закладок або популярних веб – сайтів. Такі сайти також можуть використовуватися для пошуку користувачів зі спільними інтересами. Наприклад: Delicious

Ø Соціальні каталоги (social cataloging)нагадують соціальні закладки, але орієнтовані на використання в академічній сфері, дозволяючи користувачам працювати з базами даних цитат з наукових публікацій. Наприклад: Connotea, Lexis Academic University.

Ø Професійні соціальні мережістворюються для спілкування на професійні теми, обміну досвідом та інформацією, пошуку пропозиції вакансій, розвитку ділових зв’язків. Приклади: Доктор на роботі; Профессионалы.ru; Marketing People; Linkedin

Ø Зустрічі онлайн (Daable Board i Twiddla)Завдяки Skypcy, з використанням офісної дошки та технології Flex можна рисувати від руки. Twiddla, у відповідності від Daable Board, використовує технологію Ajax, але створює більші можливості для проведення нарад он-лайн. На робочу область можна поміщати ілюстрації, текст, різноманітні документи і математичні формули. А по ходу справи – розглядати Web – сайти, залишаючи на потрібній області помітки, швидко обмінюватися файлами, влаштовуючи голосові бесіди.

Ø Веб – сервіси. Засоби спільної розробки.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 99; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты