Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Класифікація місцевих податків і зборів




Автор Характеристика
В. Л. Андрущенко 1) Прямі (майновий, промисловий, земельний, прибутковий, корпора­тивний) і непрямі податки (наприклад, акцизи на бензин, алкогольні напої, споживання газу й електроенергії) 2) Надбавки до загальнодержавних податків і відрахування від них 3) Конгломерат податкових платежів (на полювання, проведення збо­рів, місця для продажу квитків, утримання в чистоті вулиць, за прича­лювання суден)
О. П. Кириленко 1) Власні місцеві податки, які запроваджують органи місцевого само­врядування та справляють тільки на певній території (на прибуток ко­рпорацій, майновий, земельний, промисловий) 2) Надбавки до загальнодержавних податків і відрахування від них 3) Податки, які справляють як плату за послуги, що надають органи місцевого самоврядування (наприклад, за користування електроенер­гією, газом, водопроводом, каналізацією, послугами зв’язку) 4) Податки, які відображають політику органів місцевого самовряду­вання (наприклад, екологічний збір)
В. І. Кравченко 1) Прямі (наприклад, промисловий, на нерухоме майно фізичних осіб, землю, автомобілі) і непрямі податки (наприклад, індивідуальні й уні­версальні акцизи на споживання предметів широкого вжиту) 2) Надбавки до загальнодержавних податків (наприклад, земельного) і відрахування від них (наприклад, на прибуток) 3) Податки фіскального характеру (наприклад, з власників собак, на заняття торгівлею, мисливство, рекламу)
Л. П. Павлова 1) Прямі (наприклад, майновий, промисловий, на землю, автомобілі) і непрямі податки (наприклад, акцизи на бензин й алкогольні вироби, використання електроенергії та газу) 2) Надбавки до загальнодержавних податків і відрахування від них (наприклад, земельного, сільськогосподарського, прибуткового) 3) Інші місцеві податки (наприклад, на собак, заняття торгівлею, воло­діння транспортними засобами, за видачу ліцензій)
О. Р. Романенко 1) Прямі реальні податки (наприклад, на нерухоме та рухоме майно, з власників транспортних засобів, промисловий, екологічний) 2) Прямі податки з доходів (наприклад, на прибуток підприємств, зі спадщини та дарувань) 3) Непрямі податки на продаж (наприклад, на роздрібний продаж, про­даж спиртних напоїв на розлив, споживання електроенергії, акцизи на бензин, тютюн, спиртні напої) 4) Збори та мито (наприклад, на будівництво службових будинків, за видачу ліцензій, прибирання сміття, паркування машин, користування спортивними й оздоровчими закладами, полювання, риболовлю)
Л. Л. Тарангул 1) Прямі та непрямі податки, які запроваджують органи місцевого са­моврядування та надходять до їх бюджетів (наприклад, промисловий, на нерухоме майно фізичних осіб, землю, автомобілі, універсальні ак­цизи на споживання предметів широкого вжитку) 2) Надбавки до загальнодержавних податків і відрахування від них (наприклад, земельного, на прибуток) 3) Податки фіскального характеру (наприклад, на заняття торгівлею, собак, володіння транспортними засобами, торгівлю алкогольними на­поями, спадщину, мисливство, рибальство, з осіб, які володіють двома квартирами, за прибирання вулиць)

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 108; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты