Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Конструктори




При створенні чергового екземпляра класу часто виникає необхідність початкової ініціалізації деяких змінних. Для цієї мети і служить конструктор. При створенні екземпляра класу автоматично викликається конструктор. Ім'я функції конструктора завжди збігається з ім'ям класу. Нижче представлені код оголошення та реалізації конструктора класу CMyClass.

Бувають так само й такі ситуації, коли для правильної початкової ініціалізації необхідна деяка вхідна інформація. Для цієї мети служать конструктори з параметрами. Параметрів у конструкторі може бути скільки завгодно. Нижче представлений приклад використання конструктора з одним цілочисловим параметром для ініціалізації змінної класу.

Треба сказати, що конструкторів у класі може бути декілька, і використовувати можна той, який найбільше підходить для тієї чи іншої ситуації. Наведу приклад:

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 93; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты