Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Створення меню




На цьому уроці ми з вами подивимося, як додати меню до нашого вікна.

Для початку створимо меню для нашого вікна. Заходимо в меню Insert (в Visual Studio), далі вибираємо Resource. З'являється віконце Insert Resource. У ньому виділяємо пункт Menu і натискаємо на New:

З'явиться редактор меню. Виділіть у ньому єдиний порожній прямокутник для меню і надрукуйте заголовок меню (наприклад, MyMenu):

 

З'явиться вікно Menu Item Properties. Для того, щоб воно не пропадало при створенні нових елементів меню, натисніть в ньому кнопку в лівому верхньому куті:

Додамо тепер підменю нижче нашого меню верхнього рівня MyMenu. Для цього при необхідності виділіть прямокутник нижче меню MyMenu і надрукуйте заголовок Dialog. У подальших уроках при виборі цього меню буде з'являтися діалогове вікно. Зараз же наша задача полягає в тому, що б наше меню взагалі з'явилося. Якщо ви зараз запустите нашу програму (Ctrl + F5), то меню у вікна все одно буде відсутній. Давайте виправляти це.

Натисніть на кнопочку "Save All". У вікні Save As задайте ім'я для файлу ресурсів (ми задали ім'я resource.rc (у відкомпілювалися файлів ресурсів саме таке розширення)) і натисніть на кнопку Save:

 

Зверніть увагу, що на вкладці FileView у нас немає поки файлів з розширенням *. rc:

 

Додамо тепер до нашого проекту файл меню resource.rc. Для цього заходимо в меню Project, далі Add to Project і потім вибираємо Files:

 

У діалозі вибираємо наш файл ресурсів resource.rc і закриваємо діалог. Тепер в нашому проекті сталося два зміни: по-перше, з'явилася вкладка ResourceView і по-друге, на вкладці FileView з'явився наш файл resource.rc:

Але це ще не все: при запуску знову у нашого вікна меню не буде! Останній крок, який ми робимо - це змінюємо текст програми. знайдіть рядок

Create (NULL, "My title");

і замініть її на

CMyMainWnd ()

{/ / Конструктор

LoadFrame (IDR_MENU1);

}

 

Крім того, include'ом додайте ще один файл (у ньому знаходиться ідентифікатор нашого меню):

 

# include <afxwin.h>

# include "resource.h"

 

Зверніть увагу - файл resource.h ми укладаємо в подвійні лапки. Так ми робимо тому, що він перебуває не в стандартному місці (де знаходяться всі стандартні заголовні файли). Тому ми повинні використовувати саме такі лапки.

Запускаємо програму. Меню з'явилося!

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 114; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты