Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Утворює розріджене дернове покриття з окремими пухкими кущами. Витоптування переносить відносно слабко.




При періодичних скошуваннях вона добре позначає межі між ділянками і навіть не допускає змішання кореневих систем окремих видів. Можливо, це пов'язано з висловлюваними припущеннями про токсичність кореневих виділень грястиці збірної для інших видів рослин.

Декоративність низька. Використовується як задернювач в лісовій, лісостеповій та степовій зонах. Можна включати в травосуміші для лучних газонів і, перш за все для затінених ділянок, а також при благоустрої міських територій та для придорожнього озеленення. Завдяки глибокій кореневій системі використовується для закріплення укосів і схилів.

Лисохвіст лучний (Alopecurus pratensis.)

Росте скрізь, особливо на заливних луках і в сируватих місцях.

Є кілька декоративних форм. Але найцікавіша - 'Aureovariegatus' (синоніми 'Aureomarginatus' і 'Aureus'). Листя жорсткі. Навесні вони відростають жовтими до висоти приблизно 10-15 см, потім з'являються зелені смуги. Влітку листя досягають 30-40 см. Рослина утворює досить щільну жовту купину. У другій половині літа довжина листя доходить до 70 см, вони починають никне, згинатися. Ефектно і цвітіння лисохвосту. Коричневі суцвіття на міцних стеблах мають циліндричну, дуже правильну форму. З'являються колоски в кінці весни - початку літа. І протягом місяця - півтора вони дуже ошатні, потім декоративність поступово втрачається, і їх можна зрізати.

Щодо невибаглива в культурі рослина, добре росте на будь-яких гумусних грунтах. В цьому випадку утворює щільну купину. На неродючих грунтах листя дрібніє, лисохвіст стає не вище 7-10 см. Рослина зріджується і, отже, втрачає декоративні властивості і може взагалі загубитися. Толерантна до вологості грунту. Трава завжди залишається яскраво-жовтою, якщо зростає на сонці, і злегка зеленіє в півтіні. Холоднорастущая трава, тому розмножують її поділом навесні і восени, коли починає опадати листя. Стару листя можна прибирати і восени, і ранньою весною.

Лисохвіст ефектний як колірний акцент на повороті доріжки, на терасах, біля води, навіть на затоплюваних берегах. Може використовуватися і як грунтопокривна рослина, декоративні форми лисохвосту чудово підходять для створення яскравих барвистих плям біля газону або чагарників. Висаджується на газонах з метою отримання кольорових ефектів. Газони з такою травою виглядають цікаво і акуратно. Суцвіття декоративні зрізані в сухому або свіжому вигляді.

Кострець безостий (Bromus. inermis.) - це кореневищний верховий злак. Розвиваючись, ця трава утворює досить великі кущі. Кострець безостий придатний для вирощування в різних умовах. Без проблем переживе засуху і холоду. Починає зростати кожну весну, після того, як зійде сніг. Кострець безостий може прожити до 20 років. Така трава чудово переносить витоптування, що важливо, якщо в сім'ї є діти.

Використовується в травосумішах для лучних газонів, а так само як задернювач на магістралях і відкосах. Кореневища довгі, пружні, дають численні пагони, коренева система заглиблюється до 1,5-2 м. До ґрунтів невимогливий, посухостійкий, холодостійкий. Стійкий до грибних захворювань. У дернових покриттях навіть в степовій зоні без поливу зберігається до 7-20 років. Добре переносить витоптування. Утворює рівномірні, без купин, але не густі травостої, що мають невисоку декоративність.

Рослини не вимогливі, холодостійкі, світлолюбні і досить посухостійкі. Добре ростуть на різних типах ґрунтів, краще – на родючих, помірно зволожених. Віддають перевагу сонячним місцям розташування, але можуть миритися з невеликим затіненням.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 185; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты