Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вирощування.




Вирощування газонів, не представляє особливих складнощів. Основна задача - підтримувати оптимальну вологість ґрунту і для швидкого росту, забезпечити збалансоване живлення трави.

Процес вирощування газонної трави можна розподілити на наступні етапи:

ü Посів газонних трав.

Завдяки сівалці точного посіву, висіваються насіння на певну глибину землі, що дозволяє в перспективі, коли газон виросте, зрізати його так, щоб не потривожити і не втратити родючий шар ґрунту.

Таким чином, можна висівати газон нескінченне число разів на будь-якій території, не завдаючи при цьому ніякої шкоди природі). При вирощуванні використовуються багатокомпонентні травосуміші. Збалансований склад цих сумішей - один з найважливіших технологічних особливостей. Кожна травинка в складі майбутнього газону виконує свою особливу функцію: одна швидше проростає, інша - більш посухостійка, третя - не дає рости бур'янам.

ü Полив.

Для цього, необхідно використовувати стаціонарну систему зрошення. Для виробництва газонів, застосовують спринклерні системи зрошення. Останнім часом, обов'язковим атрибутом, є система фертигації(живлення і підживлення рослин з поливною водою), і автоматизація системи зрошення та фертигації.

ü Підживлення добривами.

ü Стрижка (косіння), аерація.

Після обробки землі та висіву трави з часом виходить досить акуратний газон. Однак, для подальшого доведення його до ідеального стану застосовується роторна косарка. В результаті того, що виробляється стрижка трави, вона розростається, газон стає ідеально рівним, дуже густим і щільним, відповідним міжнародним стандартам якості.

ü Прибирання скошеної трави пилососом.

ü Зрізка рулонного газону.

Коли молодий газон, досягає необхідних кондицій для його реалізації, проводиться підготовка його до продажу. При необхідності, газон може бути підстрижений. Газон, з основою на сітці, легко змотується в рулони необхідного розміру, і рулони доставляються замовникові або в торговельні мережі, вантажним транспортом. Для полегшення транспортування та використання для навантаження-розвантаження механізмів, кожен рулон, намотується на відрізок пластикової чи металевої труби.

ü Упаковка рулонного газону на піддони.

ü Транспортування.

ü Технічні умови на газони рулонні декоративні або спосіб контролю росту і якості.

Догляд за газоном здійснюється професійним обладнанням під наглядом фахівців-технологів.

За рахунок жорсткого дотримання всього технологічного ланцюжка, газон досягає найвищої якості вже через 1,5 року. Багатолітники за цей час нарощують необхідний обсяг коренів і досягають свого оптимуму.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 136; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты