Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вузли синхронізації




Вузли синхронізації використовуються в основному у тиристорних перетворювачах, призначених для перетворення і регулювання постійної і змінної напруги, в електроприводах двигунів постійного і змінного струму.

Керування тиристорними перетворювачами електричної енергії, повинно синхронізуватись з фазною напругою. Керування вентилями в таких перетворювачах здійснюється імпульсно-фазовим методом з синхронізацією відносно точки природної комутації (α=0) імпульсом або пачкою імпульсів тривалістю десятки мікросекунд. Зважаючи на це, системи керування керованих випрямлячів прийнято називати системи імпульсно-фазового керування (СІФК). Способи синхронізації СІФК з напругою мережі наведені на рис. 1.

Рис. 1. Способи синхронізації

 

При безпосередній синхронізації синхроімпульси формуються безпосередньо з напруги мережі , частота якої є опорною частотою роботи системи. При автоналаштуванні частоти синхронізація перетворювача здійснюється за допомогою автономного генератора, керованого по частоті.

Безпосередня синхронізація може здійснюватися двома способами. Перший полягає в формуванні синхроімпульсів, жорстко прив'язаних до конкретного значення миттєвої напруги мережі (жорстка синхронізація).

У другому способі безпосередньої синхронізації використовується інтегрування деякої допоміжної напруги (інтегральна синхронізація). В цьому випадку напруга мережі використовується для визначення моменту початку інтегрування. Спосіб з автоналаштуванням частоти потребує генератора, частота якого залежить від керуючого впливу.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты