Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вулична крадіжка




Найбільш улюблені кишеньковими злодіями громадські місця. Там, де товчеться більше народу, — ринки, ярмарки, базари, великі магазини, вокзали і інше - в місцях найбільшої концентрації людей. Бажано там, де вони розташовуються настільки близько один до одного, що доторкаються і стикаються тілами. Там легко наблизитися до уподобаного гаманця впритул. І легко його витягнути. Оскільки десятки одержуваних з усіх боків поштовхів ослабляють чутливість жертви.

Зловити кишенькового злодія дуже непросто. Оскільки «віртуозу», що тягає чужі гаманці, звичайно допомагають ще декілька підручних, що прикривають і охороняють його. Але понад усе допомагаємо ми, тому що не піклуємося про свій гаманець.

Декілька найпростіших порад.

Не треба сунути гроші (і документи теж) в задню кишеню брюк.

Не гарантують збереження гаманця кишені на верхньому одязі. Особливо бічні. Особливо якщо одяг розстібнутий і розкритий. Ці кишені ви не відчуваєте, і, значить, обчистити їх неважко.

І взагалі гаманець краще залишити вдома. Гроші, розсовані по кишенях, менш помітні, ніж об'ємне портмоне, і їх набагато важче витягнути.

Найбільший (але не абсолютний) захист обіцяють внутрішні кишені на піджаках і кофтах. Особливо якщо вони застібаються.

Тільки не треба стукати по них руками. І не треба перевіряти кожну хвилину, чи не вкрали їх. Тепер, звичайно, вкрадуть. Раз ви показали злодіям прямий шлях до ваших багатств.

Завжди звертайте увагу на людей, які знаходяться навкруги вас. Особливо на тих, що не купують товар, але продовжують «тертися» біля вас, що підійшли впритул, що випадково зачепили вас.

Понад усе від кишенькових злодіїв страждають жінки. Хоча б тому, що частіше ходять в магазини і на ринки. І з більшою цікавістю ніж чоловіки вибирають товари. Звідси декілька призначених їм персональних порад.

Не треба сунути гаманець в сумки, куди ви складаєте куплені продукти. При огляді чергового товару, на який ви спрямуєте свій погляд, ваш гаманець піде. Особливо погані поліетиленові, світлі пакети, крізь які можна розгледіти ваш гаманець. І які дуже легко ріжуться.

Трохи більш безпечні невеликі дамські сумочки. Але тільки якщо їх переважити вперед, щоб бачити. І застібати.

Сумочку краще вибирати «броньовану». Є такі, сплетені з металевих пластин або кілець на зразок кольчуг. Таку сумочку бритвою розрізати важко. На відміну від шкіряних. Або складати гроші в найбільш «важкодоступний» бритвою середній відділ.

Не варто довіряти свої кровно зароблені рублі поясним сумкам. Їх легко зрізати з пояса або просто вирвати і втекти.

Тепер пригадайте, як ви розплачуєтеся за покупки. Полізли за копійкою, щоб купити грам солі, а потягнули з гаманця сотенні купюри, що перешкодили вам. Тому що всі вони упереміш. А потім дивуєтеся, чому злодій вибрав саме вас.

Зручніше і безпечніше перед походом в магазин гроші розсортувати і розкласти по різних місцях. Дрібні гроші — в зовнішню кишеню. Середні купюри — у внутрішній. А найкрупніші, які ви узяли «про всяк випадок», — ще глибше. Але краще всього брати стільки грошей, скільки вам необхідно, щоб згодом менше турбуватися.

Розмовляючи по телефону-автомату, розверніться лицем до вулиці, щоб мати нагоду бачити людей, що наблизилися до вас. Сумочку повісьте спереду або затисніть під пахвою. Зрізати сумочку або витягнути з кишені гаманець у захопленою бесідою, що уперлася носом в стіну людини простіше простого!

Дуже часто кишенькові злодії для того, щоб вкрасти ваш гаманець, влаштовують штучні затори, тисняву або штовханину. Тобто мнуть вас з усіх боків, щоб ви втратили сприйнятливість до дотиків. В результаті в масі інших стусанів ви не помічаєте головний, смертельний для вашого гаманця.

У зв'язку з цим, потрапивши в товкучку, менше піклуйтеся про себе — більше про гроші в кишені!

З тією ж метою — відбирання ваших грошей — злодії можуть розігрувати складніші, багатоходові комбінації. Наприклад, різноманітні, відволікаючі вашу увагу спектаклі. Від ворожінь і прохань показати, «де тут зупинка», до вуличних колотнеч і серцевих припадків біля вашої сумки.

Всі сценарії, що використовуються злочинцями, привести тут неможливо. Тому використовуйте універсальну формулу: якщо біля вас затівається якась метушня, якщо вас штовхають — тримаєте міцно гаманець і пошвидше йдете абикуди подалі!

Якщо ви помітили в своїй сумці чужу руку — не кричіть. Покажіть, що ви все бачили і все зрозуміли. Швидше за все злодій залишить ваш гаманець і тихо зникне. Тому що «відбирання» вашого гаманця із застосуванням сили кваліфікується вже по іншій, «важчій» статті.

Проте, професійний кишеньковий злодій один не працює. Злодії чужі гаманці при собі не носять. Тому що це речовий доказ. Вони його відразу викидають або передають своїм підручним, а ті, у свою чергу, «третім особам» — торговцям того ж ринку, «перехожим» і інше. Саме тому кишенькові крадіжки вважаються одними з самих важко розкриваних злочинів.

Але у будь-якому випадку, якщо вас обікрали, сильно не турбуйтеся. Тому то могли і пограбувати. Тобто зробити теж саме, але ще і покалічивши вас. Отже вважайте — легко звільнилися!


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 105; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты