Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Клапани тиску




Клапани тиску - це гідроапарати призначені для керуванням тиском та регулюванням його величиною. У гідроприводі використовуються напірні, редукційні та клапани різниці тисків.

 

Напірні клапани (рис.3.18) призначені для встановлення заданої величини та обмеження тиску у гідросистемі, керуючий сигнал знімається з його входу. При зростанні величини вхідного (Р) тиску зростає зусилля на клапан 1 до величини достатньої для подолання зусилля регульованої пружини 2 і відкривання клапана, робоча рідина з входу Р через утворений проміжок 3 перетече до виходу Т.

У гідроприводі використовуються такі типи напірних клапанів:

- запобіжні;

- переливні;

- підпірні;

- гальмівні.

 

Рис. 3.18 Напірний клапан (а), його умовне позначення (б) та приклади його використання (в)
 

Запобіжні клапани1(рис.3.18,в) використовуютьсядля запобігання перевищення тиску у гідросистемі. Переважно встановлюється паралельно гідронасосу і налагоджується на тиск відкривання, який на 8-10% перевищує розрахунковий тиск на виході гідронасоса і призначений для спрацьовування у аварійних ситуаціях.

Переливний клапан2 (рис.3.18,в) призначений для підтримання стабільного значення тиску незалежно від напрямку руху поршня циліндра, руху поршня чи вистою його у крайніх положеннях та зміни навантаження на шток циліндра, і є постійно відкритим стравлюючи надлишок рідини у гідробак. Очевидно, що постійне стравлювання робочої рідини необхідно врахувати під час розрахунку продуктивності гідронасоса.

Підпірний клапан 3 (рис.3.18,в) призначений для забезпечення постійного тиску у правій порожнині циліндра незалежно від сил інерції, які виникають під час розгону мас які переміщуються.

Гальмівний клапан4 (рис.3.18,в) призначений для запобігання різкого зростання тиску під час перемикання розподільника в кінці ходу поршня циліндра.

Наприклад, можливий розподіл кількісних значень тиску показаний на рис.3.18,в.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 138; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты