Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Редукційний клапан




Редукційний клапан – гідроапарат призначений для зниження тиску робочої рідини, яка подається на його вхід, до заданого його значення на виході.

Редукційний клапан [49] (рис.3.19.) складається з корпусу 1, у якому встановлений золотник 2 з можливістю переміщення. З правого боку на золотник діє пружина 3, зусилля стискання якої регулюється гвинтом 4. У нейтральному положенні редукційний клапан відкритий і через щілину 5 рідина з входу Р перетікає на вихід А.У випадку зростання тиску на виході зростає тиск на лівий торець золотника через канал 6, золотник 2 відповідно до стискання пружини 3 переміститься вправо, що приведе до зменшення щілини 5 і поступлення рідини з вхідним тиском до виходуА клапана. У випадку зменшеня тиску на виході зменшиться дія тиску на лівий торець золотника, щілини 5 збільшиться і зросте поступлення більш високого вхідного тиску до виходу А.Гвинтом 4 встановлюється величина редукованого тиску, для контролю кількісного значення якого необхідно на виході клапана встановити манометр.

 

    в)
Рис. 3.19. Конструктивна схема (а) та умовне позначення (б) дволінійного редукційного клапана та приклад його використання (в)


Однак, необхідно враховувати, що за умови зростання тиску на виході клапан закриється і можливе подальше зростання тиску. Для запобігання такої ситуації використовують трилінійні клапани (рис.3.20).

 

в
Рис. 3.20. Конструктивна схема (а) та умовне позначення (б) трилінійного редукційного клапана та приклад його використання (в).

 

Як і у дволінійного редукційного клапана робоча рідина протікає з входу Р до виходу А, але за умов перевищеня заданого тиску на виході золотник 2 продовжує переміщуватись і надлишок рідини протікає до виходу Т . Трилінійний редукційний клапан може бути використаний (рис.3.20) для забезпечення постійного тиску притискання плити 1 незалежно від її товщини.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 143; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты