Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Приватизація земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти незавершеного будівництва




Приватизація земельних ділянок, на яких розташовані об'єкти незавершеного будівництва, здійснюється на підставі вимог Закону України "Про особливості приватизації об'єктів незавершеного будівництва" від 14 вересня 2000 р.

Покупці об'єктів незавершеного будівництва можуть придбати разом з об'єктами незавершеного будівництва земельні ділянки, відведені в установленому порядку під забудову. За бажанням покупців земельні ділянки, на яких розташовані об'єкти незавершеного будівництва, надаються їм у довгострокову оренду. Земельні ділянки, що не підлягають продажу відповідно до Земельного кодексу України, надаються в довгострокову оренду з правом першочергового їх придбання орендарем у разі зняття заборони на приватизацію зазначених ділянок.

Юридичним особам інших держав, іноземцям, особам без громадянства, спільним підприємствам, міжнародним об'єднанням та організаціям за участю іноземних юридичних осіб та іноземців, підприємствам, що повністю належать іноземним інвесторам, іноземним державам, земельні ділянки, на яких знаходяться ці об­'єкти, надаються тільки в довгострокову оренду.

Рішення про приватизацію об'єктів незавершеного будівництва приймаються Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями, органами приватизації в Автономній Республіці Крим (далі - органи приватизації) на підставі переліку об'єктів, що підлягають приватизації. У разі приватизації об'єкта незавершеного будівництва разом із земельною ділянкою рішення про приватизацію такого об'єкта органи при­ватизації приймають спільно із спеціально уповноваженим органом виконавчої влади з питань земельних ресурсів або його органами на місцях. Комісія з приватизації об'єктів незавершеного будівництва не утворюється, план їх приватизації не розробляється.

Для включення об'єкта незавершеного будівництва державної форми власності до переліку об'єктів, що підлягають приватизації, органи, які здійснюють управління відповідними об'єктами незавершеного будівництва, обов'язково подають органам приватизації такі документи:

* лист-пропозицію щодо приватизації відповідного об'єкті незавершеного будівництва;

* погодження органу, уповноваженого управляти відповідним державним майном, або витяг з плану приватизації (розміщення акцій) підприємства, до статутного фонду якого не був включений відповідний об'єкт незавершеного будівництва;

* довідку про наявність та перелік проектно-кошториспої І,І технічної документації щодо об'єкта незавершеного будівництва, у разі потреби разом з проектно-кошториспою та технічною документацією;

* документи про відведення земельної ділянки під об'єкт незавершеного будівництва, а в разі відсутності документа про відведення -- пояснення про причини. Органи приватизації повідомляють органи, які здійснюю І n управління об'єктами незавершеного будівництва, про включення відповідних об'єктів, що підлягають приватизації, у місячні І іі строк з дня прийняття такого рішення.

Відведення земельної ділянки, на якій розташований об'єкт незавершеного будівництва, оформляється відповідним рішенням згідно з вимогами законодавства.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты