Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ОБЛІКОВА ТА ЗВІТНА ДОКУМЕНТАЦІЯ В ОНКОЛОГІЇ, ДИСПАНСЕРИЗАЦІЯ ХВОРИХ НА ПЕРЕДПУХЛИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ ТА ЗЛОЯКІСНІ ПУХЛИНИ




На всіх вперше виявлених хворих із злокісними новоутвореннями оформляють повідомлення (форма N 090/о), яке у 3-х денний термін передається в онкологічну установу за місцем проживання.

Всі хворі із передпухлинними захворюваннями, підлягають лікуванню та диспансерному спостереженню. Для цього на кожного хворого оформляється контрольна карта диспансерного постереження (форма N 03 О/6о).

Після виписки онкологічного хворого з будь-якого стаціонару заповнюють виписку по формі N 027-1/0- онко, яку надсилають в поліклініку онкологі за місцем проживання у 10-денний термін (див.додаток)

З метою забезпечення диспансерного нагляду за онкологічними хворими проводять розподіл їх на клінічні групи. В залежності від поширеності процесу і можливості проведення спеціального лікування, вони можуть переходити із однієї клінічної групи в іншу, але стадія процесу залишається постійно незмінною з часу її першого встановлення.

Група 1-А - хворі з підозрою на наявність злоякісних новоутворень. Лікар повинен якомога швидше (не більше, як за 10 днів) використати всі необхідні діагностичні методи для уточнення діагнозу.

Група І-Б - хворі на передпухлинні захворювання. Всі вони підлягають лікуванню і до його закінчення знаходяться на диспансерному обліку (ф. N 030/1 о). При умові повното оздоровлення вони знімаються з обліку, але облікові карти їх зберігаються окремо до складання річного звіту.

Група ІI-А - хворі на злоякісні новоутворення, які підлягають радикаль­ному лікуванню. В цю групу входять хворі, у яких при своєчасному проведенні лікування (хірургічного, променевого, хіміотерапевтичного чи їх комбінації) є всі шанси на повне вилікування. Вони підлягають терміновій госпіталізації (в термін до 3 днів) та якомога ранньому лікуванню.

Група II- хворі на злоякісні пухлини, які підлягають спеціальному лікуванню. До цієї групи відносяться хворі із системними захворюваннями,а також хворі з наявними метастазами чи рецидивами, яким показане спеціальне лікування, спрямоване на пухлину (хірургічне, променеве, хіміотерапевтичне).

Група ПІ- практично вилікувані від раку. Ці хворі після проведеного радикального лікування знаходяться на диспансерному обліку все життя. Вони проходять регулярне обстеження з метою діагностики метастазів чи рецидивів захворювання. В перший рік в основному обстежують їх 4 рази, на другий і третій роки - 2 рази, а в подальшому - не менше одного разу на рік.

При виявленні рецидивів чи метастазів ( не раніше 3-х місяців після радикального лікування) хворих переводять, в залежності від характеру рецидивів чи метастазів, у другу або четверту клінічну групу.

Група IV - хворі з поширеними стадіями захворювання , а також хворі з іншими стадіями при загальному важкому стані, який не дозволяє проводити спеціальне лікування. Ці хворі підлягають лише симптоматичному лікуванню.

Лікування та спостереження за такими хворими проводиться дільничими лікарями чи в профільних, відповідно локалізації процесу, відділеннях дільничих або районних лікарень. Онкологи та вузькі спеціалісти притягаються для їх лікування тільки як консультанти.У випадках встановлення четвертої клінічної групи при першому звер­танні хворого за допомогою необхідно складати протокол про виявлений випадок задавненого раку (ф. N 027 -2/о,) в 2-х екземплярах (див.додаток 3), Його складають також коли хворий неотримував спеціального лікування і помер від злоякісної пухлини на протязі 3-х місяців з моменту встановлення діагнозу, і коли діагноз був встановлений посмертно. Один протокол додається до історії хвороби або амбулаторної карти, а другий екземпляр пересилають до онкологічної установи. Такі ж протоколи заповнюють і на хворих із III стадією захворювання на візуальні форми раку (шкіра, молочна залоза, шийка матки, пряма кишка, порожнина рота).

Контроль за виявленням та вивченням причин задавненості раку проводять в лікувальних установах за місцем проживання на конференціях, протиракових комісіях, через онкологічні диспансери за участю провідних спеціалістів.

Дані про захворюваність, диспансерне спостереження та задавненість відображають у звіті (ф. N 20, ф. N 10).


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 169; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты