Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розминка




Дайте відповіді на запитання:

- Під яким кущем сидів заєць під час дощу? (під мокрим)

- Який сніг скоріше розтане – чистий чи брудний? (брудний)

- Що можна потримати тільки в лівій руці? (свій правий лікоть)

- Яке колесо не обертається, коли машина спускається з гори? (запасне)

2) Перевірка домашнього завдання

Відповідь: Ctrl+Shift

3) Повторення правил техніки безпеки

Незнайко весь час порушує поведінку на уроці. Ось і сьогодні він прийшов до комп’ютерного класу і привітався з вчителем. Потім не поспішаючи сів на місце і почав чекати, коли дозволять сісти за комп’ютер. За комп’ютером він виконував все, що сказав вчитель. Які правила порушив Незнайко?

III. Вивчення нового матеріалу

1) Оголошення теми і мети уроку

2) Вивчення нового матеріалу

«Пробіл» - найширша клавіша на клавіатурі. Його можна назвати першим із розділових знаків за важливістю і значенням. Пробіл використовують, щоб відокремити одне слово від іншого.

У багатьох текстових редакторах, коли вводиться текст, немає необхідності самостійно переводити курсор на новий рядок (винятком є текст, який записується у віршованій формі, або початок нового абзацу). Для програми текстового редактора знак пропуску служить найпершою ознакою можливого перенесення тексту з одного рядка на інший. У зв’язку з цим необхідно правильно вводити розділові знаки. Якщо перед розділовим знаком (комою, крапкою, знаком оклику, знаком питання тощо) поставити пробіл, то при автоматичному розташуванні тексту в рядку цей знак може опинитися на початку нового рядка, а це вже помилка. Щоб такого не трапилося, усі знаки пунктуації (окрім тире – воно відокремлюється пробілами з обох сторін) записують одразу після останньої літери слова, а потім обов’язково натискають пробіл, щоб відокремити від наступного слова. Нові смислові частини тексту набираються з абзацу.

Абзац – період мовлення, тексту, що складається з одного чи більше речень, пов’язаних між собою за змістом. При письмі та друкуванні тексту для виділення абзацу його пишуть чи набирають з нового Радка. У більшості випадків перший рядок абзацу починають із відступом.

Вчитель пояснює як можна завантажити програму «Блокнот» та правила роботи з ним.

3) Фізкультхвилинка

Світить сонце золоте.

Квітка поміж трав росте.

Бджілка весело кружляє,

З квіточки пилок збирає.

Бджілко, бджілко, постривай!

Меду нам смачного дай!

IV. Практична робота

1) Робота із комп’ютером

Учні виконують завдання 3 із зошита

2) Релаксація


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 115; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты