Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник підрозділів




Дана програмний модуль призначений для заведення та редагування довідника підрозділів, інформація по яких буде заводитися та накопичуватися за допомогою даного комплексу програм. В програмі передбачена можливість обробляти дані відразу по кількох підрозділах.

Для того, щоб додати новий запис у цей довідник, необхідно натиснути на відповідну кнопку навігатора. Програма чистить усі поля на формі та установлює курсор на поле для заведення коду підрозділу. Цей код повинен бути довільним цілим числом у діапазоні від 1 до 999. Коди підрозділів не повинні повторюватися, і якщо користувач вкаже вже існуючий код, то на екрані з'явиться повідомлення про те, що даний код вже існує. Далі послідовно заводяться всі необхідні реквізити. Кожне заведене значення підтверджується натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор буде переміщатися на наступне поле для вводу на формі. Для цього довідника визначені наступні реквізити: код, найменування підрозділу, ідентифікаційний код ЄДРПОУ, номер свідоцтва про реєстрацію платника ПДВ, індивідуальний податковий номер, телефон, факс, адреса електронної пошти, код виду економічної діяльності (КВЕД), поштовий індекс, адреса, прізвище, ім’я, по батькові керівника та головного бухгалтера. Також для підрозділу необхідно вказати ознаку платника ПДВ.

В нижній частині форми розміщується таблиця, в яку потрібно занести реквізити для кожного банківського розрахункового рахунку, а саме, код банку (унікальне ціле число у діапазоні від 1 до 9999), МФО та найменування банку, розрахунковий рахунок, балансовий (бухгалтерськи) рахунок, по якому ведеться облік для даного банку. Програма перевіряє, щоб вказаний код банку не використовувався в інших довідниках, таких як довідник матеріально-відповідальних осіб, в переліку кас підприємства, в довідниках партнерів та співробітників. Виходячи з цього, буде доцільним дотримуватися такого правила – для коду банка брати цілі числа в діапазонах від 311 до 399.

Навігатор на нижній панелі вікна надає наступні можливості: послідовно перебирати всі записи таблиці даних, швидко переходити на перший чи на останній запис, додати нові і видалити вже існуючі записи. Якщо курсор знаходиться в будь-якому полі реквізитів головної таблиці, то за допомогою навігатор можна керувати набором даних, що відносяться до головної таблиці з переліком підрозділу. Якщо курсор знаходиться в нижній таблиці, то навігатор керує підлеглою таблицею з банківськими реквізитами.

Для того, щоб роздрукувати довідник на принтері чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду, скористайтеся відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна або натисніть на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Щоб закрити дане вікно і зберегти всі зміни для останнього запису, що редагувався, треба натиснути на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты