Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник кас підприємства




Даний програмний модуль призначений для формування переліку кас, які визначаються для кожного підрозділу. Тому, користувач повинен спочатку вибрати потрібний підрозділ, зі списку, в верхній частині екранної форми, а потім вже додавати нові записи в цей довідник. Перелік кас використовується при заведенні касових ордерів та формуванні касових звітів.

Для довідника кас підприємства визначені наступні реквізити – код та найменування каси (це може бути і прізвище касира), балансовий рахунок, по якому ведеться облік касових операцій.

Для того, щоб додати новий запис у довідник, необхідно натиснути на відповідну кнопку навігатора на нижній панелі вікна. При цьому, програма почистить усі поля на формі та встановить курсор на поле для заведення коду каси. Код каси програма формує автоматично. Алгоритм формування наступний - визначається останній (найбільший) заведений код каси та додається до нього одиниця. Користувач може проігнорувати запропонований код, та вказати інше значення. Код каси може бути тільки цілим числом у діапазоні від 1 до 32767 та бути унікальним. При заведенні вже існуючого коду, на екрані з'являється відповідне повідомлення. Програма також перевіряє, щоб вказаний код каси не використовувався в переліку банків відповідного підрозділу, в довідниках матеріально-відповідальних осіб, партнерів та співробітників. Тому в якості кодів, для кас підприємства, буде доцільним брати цілі числа в діапазоні від 301 до 309.

Далі послідовно заводяться всі необхідні реквізити. Кожне заведене значення підтверджується натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор переміщається на наступне поле для вводу на формі. Рахунок для каси можна заводити або вручну, або натиснути на кнопку, що знаходиться праворуч від поля для заведення цього реквізиту. При цьому на екрані відкриється нове, стандартне для даної програми, вікно для вибору необхідного рахунка, в якому всі, визначені у відповідному довіднику, балансові рахунки та субрахунки, будуть представлені у вигляді дерева, що містить вузли на декількох рівнях. Користувачу, за допомогою «миші», залишається розкрити усі необхідні вузли, позначити потрібний рядок в дереві та підтвердити свій вибір, натиснувши на кнопку «Ок».

За допомогою навігатора, на нижній панелі вікна, можна послідовно перебирати усі записи в таблиці даних, швидко переходити на перший чи на останній запис, додавати нові і видаляти вже існуючі записи. Щоб роздрукувати довідник на принтері чи переглянути форму у вікні попереднього перегляду, скористайтеся відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна або натисніть на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Щоб закрити дане вікно та зберегти усі зміни для останнього запису, який редагувався, треба натиснути на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты