Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник товарних груп




В програмі товари можуть бути згруповані по окремих товарних групах. Цей модуль як раз і використовують для формування довідника таких груп. З комплексом програм вже надається довідник з переліком основних товарних груп, але при необхідності він може корегуватися чи доповнюватися самим користувачем. Даний довідник є єдиним для усіх підрозділів.

Всі визначені товарні групи відображаються на формі у вигляді дерева, вузли якого містять назви для товарних груп на першому рівні та найменування асортиментних груп на нижчих рівнях. За допомогою кнопки «Нова група» в довіднику можна створити нову товарну чи асортиментну групу, які додаються в кінець відповідної гілки дерева на поточному рівні у вигляді «папки», а замість назви з’являється текст з трьома крапками. При цьому курсор автоматично переходить на поле для найменування товарної (асортиментної) групи, і користувач має можливість вказати потрібну назву групи. Аналогічно, кнопка «Нова підгрупа» дозволяє додавати нову підгрупу на рівень нижче, ніж обрана поточна група. Для того, щоб вилучити вибрану групу з дерева, та відповідно із самого довідника, треба скористатися кнопкою «Знищити групу». Щоб скорегувати назву вже існуючої групи чи підгрупи, потрібно спочатку виділити необхідний рядок в дереві, клацнувши по ньому лівою кнопкою «миші», та відредагувати текст у полі для її найменування. Для підтвердження виконаних змін треба натиснути на клавішу {ENTER}.

Для кожної товарної чи асортиментної групи користувач повинен вказати відсоток націнки по групі товарів, допустиме відхилення ціни у бік зменшення чи збільшення цього відсотка, та дані для автоматичного формування замовлень на поставку товарів - рекомендовані товарні запаси у днях, мінімальний запас та середній термін поставки товарів від постачальників. При додаванні нової асортиментної підгрупи, значення для всіх цих реквізитів автоматично переносяться з раніше визначеної батьківської групи.

Для товарних груп необхідно, також, визначити деякі додаткові реквізити для формування форми 3-торг, а саме, базові одиниці виміру (для переважної кількості товарних груп це будуть або “кг”, або “літри”), одиниці виміру для форми 3-торг, коефіцієнт для перерахунку з базових одиниць виміру для товарів у відповідні одиниці виміру самої форми 3-торг (наприклад, 0,01 для перерахунку з кілограм у центнери) та номер рядка у звітній формі для даної товарної групи.

Щоб роздрукувати цей довідник на принтері чи переглянути форму у вікні попереднього перегляду, використовуйте відповідні кнопки на панелі інструментів головного вікна, або кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Для закриття поточного вікна та для збереження усіх виконаних змін, треба натиснути на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты