Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник алгоритмів розрахунків




Цей програмний модуль призначений для формування алгоритмів розрахунків деяких підсумкових сум по документах (накладних). З комплексом програм надається базовий довідник з переліком основних алгоритмів розрахунків. При необхідності він може корегуватися чи доповнюватися самим користувачем. Даний довідник окремо визначається для кожного підрозділу, який вибирається зі списку у верхній частині екранної форми.

Для того, щоб додати новий алгоритм розрахунку в цей довідник, потрібно скористатися відповідною кнопкою навігатора на нижній панелі екранної форми. При цьому програма чистить усі поля на формі та встановлює курсор на поле для заведення номеру алгоритму. Цей номер програма формує автоматично, шляхом збільшення заведеного раніше максимального номеру на одиницю. Номер повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999. Крім номеру, для кожного алгоритму передбачені наступні реквізити: коментар, текстове значення, по якому можна ідентифікувати даний алгоритм; формула для розрахунку націнки, по якій розраховується загальна сума націнки в накладних; формула для розрахунку ПДВ, що використовується для розрахунку загальної суми ПДВ, з урахуванням ознаки ПДВ для кожного товару в накладній; формула для розрахунку суми до оплати необхідна для правильного відображення загальної суми по накладній, що може враховувати знижку, транспортні витрати та таке інше.

Кожна така формула містить спеціальні мнемонічні назви для реквізитів в товарних накладних або довіднику товарів. Крім цих назв, формули можуть мати числові константи (роздільником між цілою та дробовою частинами для чисел має бути обов’язково крапка), знаки арифметичних дій (таких як, “+” - додавання, “-“ - вирахування, “*” - множення, “/” - ділення), круглі дужки ”(” та “)”. Якщо якась формула в алгоритмі не використовується, вона повинна мати значення “0/1”.

Праворуч від формул наведені, як приклади, найбільш розповсюджені вирази для кожної з них, на які користувач може орієнтуватися. Щоб створити власну формулу, можна скористатися спеціальним вікном для побудови виразів, яке з’являється на екрані при натисканні на відповідну кнопку з трьома крапками праворуч від поля, для заведення формули. В це нове вікно відразу переноситься вираз для даної формули, в який за допомогою цілого набору допоміжних кнопок, в поточну позицію курсору, можна вставити не лише числа, необхідні знаки арифметичних дій, дужки, але і спеціальні мнемонічні назви реквізитів, що виступають як окремі аргументи для цього виразу. Такі назви вибираються з переліку, який відкривається у вікні при натисканні на кнопку «Поле з таблиці». Далі користувач може виділити потрібний реквізит, та вставити його мнемонічну назву в позицію курсору. Вікно для побудови виразів містить кнопку «Очистити», яка повністю чистить поле з виразом. Для того, щоб перенести побудований вираз у формулу для алгоритму, потрібно натиснути на кнопку «Ок». При цьому програма виконує перевірку заведеної формули, і якщо вона містить якусь помилку, на екрані з’явиться відповідне повідомлення.

Для більш зручного перегляду вже існуючих алгоритмів розрахунків, можна перевести вікно у режим таблиці, скориставшись для цього відповідною кнопкою на панелі інструментів головного вікна, або аналогічним рядком в пункті меню „Вигляд”. Щоб роздрукувати цей довідник на принтері або переглянути його друковану форму у вікні попереднього перегляду, треба використати відповідні кнопки на панелі інструментів головного вікна, або кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Для закриття поточного вікна та для збереження всіх виконаних змін, натисніть на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты