Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Перелік автоматичних проводок




Даний програмний модуль використовують для формування переліку автоматичних проводок. В цій програмі під автоматичними проводками визначені такі проводки, які окремо не заводяться та не формуються в жодному журналі чи документі, а тільки автоматично з’являються при формуванні оборотної відомості по рахунках та формуванні Головної книги. Замовнику, з комплексом програм, вже надається сформований перелік автоматичних проводок, який при необхідності, в процесі роботи, може корегуватися чи поповнюватися самим користувачем. Даний перелік єдиний для усіх підрозділів.

На екранній формі цього модуля розміщені три закладки: «Списання прибутків реалізації», відображає кореспонденцію рахунків для автоматичного формування проводок по списанню доходів від реалізації готової продукції, товарів, робіт і послуг, операційних, фінансових та інших доходів, в кредит відповідних субрахунків по фінансових результатах; друга закладка «Списання витрат собівартості», містить перелік проводок для закриття рахунків обліку собівартості реалізованої готової продукції, товарів, робіт і послуг, адміністративних витрат, витрат на збут, операційних, фінансових та інших витрат, в дебет субрахунків по фінансових результатах; третя закладка «Списання нерозподілених прибутків (збитків)» призначена для зберігання проводок, які в залежності від фінансових результатів, можуть закривати відповідні субрахунки рахунку 79 «Фінансові результати», на рахунок 44 «Нерозподілені прибутки (непокриті збитки)».

Для кожної автоматичної проводки передбачені наступні реквізити: код рахунку для дебету, рахунок для кредиту, напрямок списання. Коди рахунків можна заводити або вручну, якщо користувач їх пам’ятає, або натиснути на кнопку, що знаходиться праворуч від поля для заведення цих реквізитів. При цьому на екрані відкриється стандартне для даної програми вікно для вибору необхідного рахунка, в якому у вигляді дерева будуть представлені всі визначені у відповідному довіднику балансові рахунки та субрахунки, що відображаються як окремі вузли на декількох рівнях. Користувачу за допомогою «миші» тільки залишається розкрити всі необхідні вузли, позначити потрібний рядок в дереві та підтвердити свій вибір, натиснувши на кнопку «Ок». Код вибраного рахунку одразу заноситься у відповідне поле на екранній формі. Напрямок списання встановлюється за допомогою відповідної великої кнопки, яка не тільки відображає вибраний напрямок синьою стрілкою, але і змінює його на зворотній при кожному натисканні. Напрямок списання потрібно вказувати для того, щоб знати як розрахувати суму для даної автоматичної проводки. Ця сума складається з різниці між підсумками оборотів по тому рахунку проводки, від якого бере свій напрямок стрілка. Так, якщо стрілка направлена праворуч, то сума розраховується як різниця між кредитовими та дебетовими оборотами рахунку, код якого міститься в дебеті проводки, якщо стрілка направлена ліворуч, то навпаки, сума розраховується як різниця між дебетовими та кредитовими оборотами рахунку, код якого міститься вже в кредиті проводки.

Для даного довідника доступний також режим таблиці, при якому на закладках буде відображатися перелік автоматичних проводок у вигляді таблиці. Кожному реквізиту проводки буде відповідати своя графа. Для граф з кодами рахунків доступний вибір значень за допомогою власної стандартної, для даної програми, форми вибору рахунків. Для цього необхідно натиснути на кнопку з трьома крапками, яка з’являється у відповідній графі таблиці в режимі редагування даних, або двічі клацнути лівою кнопкою «миші» по цій графі. Напрямок списання у відповідній графі таблиці задається за допомогою клавіші {Пробіл}, при натисканні на яку стрілка змінює свій напрямок на зворотній.

Для того, щоб роздрукувати даний перелік на принтері чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. Для закриття поточного вікна та збереження всіх останніх змін, натисніть на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты