Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обсяг продажу товарів за день




Даний модуль програми призначений для визначення обсягів продажу товарів за будь-який день в розрізі артикулів, товарних груп, постачальників або торгових марок.

Для одержання такої відомості необхідно вказати дату, значення якої можна задати за допомогою календаря, при натисканні на відповідну кнопку, що розташована праворуч від цієї дати, та вибрати, з відповідного списку, потрібний підрозділ.

Після виконання цих дій формується таблиця з переліком проданих товарів, що містить такі реквізити: код артикулу та найменування товарів, одиниця виміру, роздрібна ціна, кількість та сума за роздрібними цінами. Вище таблиці на формі відображаються підсумкові суми по товару і тарі за обраний день.

Використовуючи дерево з переліком товарних та асортиментних груп, в таблиці можна залишити лише товари з обраної групи, а на формі будуть відображатися підсумкові суми тільки для даної групи. Список з переліком відділів дозволяє відслідковувати обсяги продажу товарів по окремому відділу, якщо при формуванні довідника товарів він вказувався для кожного товару. За допомогою спеціальних кнопок на нижній панелі вікна можна відсортувати кожну графу таблиці в порядку зростання чи навпаки зменшення їх значень.

Для швидкого пошуку потрібного запису (товару) в переліку товарів по коду артикулу чи штрих-коду, можна скористатися відповідними кнопками, які розташовані праворуч від полів для заведення цих кодів, або панеллю фільтра у середній частині екранної форми. Ця панель містить список з переліком основних реквізитів товару, поле для заведення текстового фрагменту для фільтра та кнопки «Застосувати», при натисканні на яку будуть відображатися лише записи, що містять вказаний фрагмент в обраному реквізиті.

Кнопка «Зчитати дані» викликає форму для зчитування даних про продаж товарів з касового сервера (контролера електронних касових апаратів CashDrive).

Обсяг продажу товарів за вказану дату можна згрупувати також по окремих товарних групах, партнерах (постачальниках), торгових марках, що визначається встановленням відповідної позначки у групі залежних перемикачів. При групуванні товарів по партнерах та торгових марках стає активною кнопка “Докладно”. Це дозволяє переглянути продаж товарів за вказаний день в розрізі артикулів по вибраному партнеру чи торговій марці.

Для того, щоб роздрукувати сформовану відомість по обсягу продажу товарів на принтері чи переглянути її друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В режимах перегляду обсягів продажу по постачальниках чи торгових марках, можна надрукувати відповідні окремі відомості продажу товарів за вказану дату.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты