Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Аналіз продажу товарів в розрізі розрахункових місць




Цей програмний модуль дозволяє проводити аналіз продажу товарів в розрізі розрахункових місць, як по кількості чеків, так і по сумах продажу, за конкретний день, по годинах роботи магазину, або за декілька днів указаного періоду.

Спочатку користувач повинен визначити режими проведення аналізу продажу товарів, за день або за період, по кількості чеків чи сумах продажу, для чого необхідно встановити потрібну позначку у відповідній групі залежних перемикачів.

Якщо продаж товарів аналізується за день, то необхідно вказати лише одну дату - початкову, значення для якої користувач може обрати за допомогою календаря, що як список відкривається нижче поля для заведення цієї дати. Після цього, на екранній формі відбувається автоматичне оновлення даних як в самій таблиці, так і на діаграмі. Ця таблиця відображає кількість чеків або суму продажу по кожному розрахунковому касовому місцю за кожний годинний інтервал часу роботи магазину на протязі дня. Діаграма відображає інформацію у вигляді окремого різнокольорового стовпчика, де кожному розрахунковому місцю відповідає свій власний колір. Вигляд діаграми можна змінити за допомогою ознак “Показувати значення” та “Показувати в 3D вигляді”. В першому випадку на діаграмі будуть відображатися відповідні значення для кожного розрахункового місця, а в другому випадку — стовпчики будуть представлені в об'ємному вигляді.

При проведенні аналізу продажу товарів за період, користувач також повинен вказати кінцеву дату, або аналогічним чином вибрати значення для цієї дати за допомогою календаря, що як список відкривається нижче поля для заведення даного реквізиту. В такому випадку, у таблиці та на діаграмі відображаються загальна кількість чеків або сума продажу по кожному розрахунковому касовому місцю за кожний день вказаного періоду.

Варто зауважити, що перед проведенням цього аналізу, необхідно попередньо провести формування чеків з отриманих даних про продаж товарів, що надходять з касового серверу. Для цього потрібно встановити ознаку “Сформувати чеки за період”, вказати його початкову і кінцеву дати, та натиснути на кнопку “Сформувати чеки”.

Аналіз продажу товарів в розрізі розрахункових місць можна роздрукувати на принтері чи переглянути його друковану форму у вікні попереднього перегляду, для чого потрібно скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В цій друкованій формі, по кожному касовому місцю, буде одночасно відображатися кількість чеків та сума продажу товарів.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты