Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Здана виручка від продажу товарів




Цей модуль програми призначений для заведення документів, в яких зафіксована здача виручки від продажу товарів в банк (інкасація) або внесення грошових коштів в касу підприємства, для того, щоби правильно сформувати товарно-грошовий звіт по магазину.

Спочатку необхідно буде вказати у полі на формі рік, що повинен задаватися чотирма цифрами, вибрати з відповідних списків місяць, підрозділ та вказати код матеріально-відповідальної особи. Код МВО можна вибрати з довідника матеріально-відповідальних осіб за допомогою стандартної форми для вибору реквізитів, яка відкриваються на екрані при натисканні на кнопку, що розташована праворуч від поля для заведення цього коду.

Для формування нового документу по зданій виручці натискаємо на кнопку «Новий». Програма чистить усі поля на формі та встановлює курсор на поле для заведення номеру документа, а в поле дата документу програма також автоматично додає поточну дату. Нумерація документів відбувається автоматично, шляхом збільшення номеру для останнього заведеного документу на одиницю. Номер повинен бути унікальним цілим числом у діапазоні від 1 до 999999. Дату документа користувач може змінити вручну, або вибрати потрібну дату за допомогою календаря, який з’являється на екрані при натисканні на кнопку, що розташована праворуч від поля для цієї дати. Далі користувач повинен вказати інші наступні реквізити: бухгалтерську операцію, суму зданої виручки, код та найменування одержувача грошових коштів, номер і дату підстави (банківського документа по інкасації або номер прибуткового касового ордеру).

Потрібну бухгалтерську операцію можна вибрати зі списку, в якому відображаються лише операції по кредиту рахунка 282. Одержувача можна вибрати з переліку матеріально-відповідальних осіб, кас чи банків, який відкривається у стандартному вікні для вибору партнерів при натисканні на кнопку, що розташована праворуч від найменування одержувача (при цьому можна дуже швидко знайти потрібного партнера, вказав невеликий фрагмент його назви у полі для пошуку). Дату для підстави можна вибрати з календаря так само як і дату документа. Суму зданої виручки можна сформувати з виданих за вказаний день сум по касах, для чого необхідно спочатку в переліку вибрати потрібну касу, чи одразу по всіх касах, які визначених в довіднику розрахункових місць, та натиснути на кнопку «Сформувати з виданих сум по касах».

Після заведення всіх цих необхідних даних, користувач повинен сформувати проводки по даному документу, для чого потрібно скористатися кнопкою «Сформувати проводки». В залежності від вказаної бухгалтерської операції, в таблиці з’являється перелік проводок, яка має наступні графи: рахунок, код аналітики та стаття для дебету, рахунок, код аналітики та стаття для кредиту, та сума самої проводки. Всі реквізити у проводках можуть редагуватися або вручну, або за допомогою відповідних форм для вибору реквізитів (рахунків, статей чи партнерів), які відкриваються на екрані при натисканні на кнопки з трьома крапками, що з’являються у відповідних графах таблиці в режимі редагування (ці форми також можна визвати просто двічі клацнувши «мишкою» по відповідній графі). Біля правого нижнього кута таблиці з проводками розташована маленька кнопка для знищення поточного рядка в цій таблиці.

На формі присутні також ще декілька кнопок, а саме: «Знищити» - призначена для знищення поточного документа по зданій від продажу товарів виручки; «Проглянути» - ця кнопка викликає на екран таблицю з переліком всіх цих документів по обраній матеріально-відповідальній особі за місяць, за допомогою якої можна легко знайти потрібний документ; «Зведена відомість» - дозволяє на екрані у режимі попереднього перегляду переглянути реєстр всіх заведених документів за будь-який, визначений самим користувачем, період.

Друк документів по зданій виручці не передбачений.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты