Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Формування оборотної відомості по рахунках




Цей програмний модуль призначений для одночасного формування оборотної відомості по всіх рахунках та Головної книги за обраний місяць.

Спочатку користувачу необхідно буде вказати у полі на формі рік, що повинен складатися з чотирьох цифр, вибрати з відповідних списків місяць, підрозділ та визначитися з наступними ознаки. Ознака «Формувати автоматичні проводки» дозволяє під час формування оборотної відомості самостійно генерувати автоматичні проводки, перелік яких визначений у відповідному довіднику. Ознака «Формування Головної книги за субрахунками 2-го порядку» вказує на те, що в Головній книзі перелік кореспондуючих рахунків та загальні підсумки по сальдо та оборотах у середині кожного рахунку, будуть згруповані не тільки по субрахунках першого порядку (якщо дана ознака не вказана), але і по визначених у довіднику субрахунках другого порядку (ознака встановлена). Далі натискаємо на кнопку «Сформувати», для того, щоб безпосередньо запустити сам процес формування оборотної відомості по рахунках та Головної книги, хід виконання якого відображається на індикаторі у верхній частині форми.

Після закінчення процесу формування даних, користувач одразу може переглянути на екрані у вікні попереднього перегляду сформовану Головну книгу за вказаний місяць, натиснувши для цього відповідну кнопку. Головна книга може бути надрукована як у скороченому, так і у звичайному варіантах. В скороченому варіанті Головної книги на сторінці відображаються лише балансові рахунки з власними субрахунками, окремо по дебету і кредиту сальдо на початок, обороти з відповідними кореспондуючими рахунками, сальдо на кінець та місце для приміток. В звичайному варіанті Головної книги на сторінці також присутні графи для додаткових оборотів та сальдо після уточнення.

Кнопка «Оборотна відомість по рахунках» відкриває на екрані друковану форму скороченої оборотної відомості за місяць, що містить перелік загальних підсумкових сум по сальдо та оборотах для дебету і кредиту по всіх рахунках, усередині якого відображаються аналогічні підсумки по відповідних субрахунках.

За допомоги кнопки «Аналітичні відомості» користувач має можливість переглянути на екрані у вікні попереднього перегляду аналітичні відомості по руху коштів на балансових рахунках за вказаний місяць. Ця відомість містить докладну інформацію по всіх рахунках, субрахунках та кожному визначеному об’єкту аналітичного обліку, таку як сальдо на початок місяця, загальна сума оборотів, сальдо на кінець, а також перелік окремих проводок по руху, в яких зазначені номер і дата документа, номер і дата підстави, кореспонденція (рахунок, аналітика, стаття), сума по проводці та деяка довідкова інформація (основний рахунок, код матеріально-відповідальної особи та номер звіту).

На цій же формі користувач може встановити ознаку, яка закриває товарно-грошові звіти від коригування та забороняє переформування Головної книги та оборотної відомості по рахунках.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 97; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты