Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Формати текстових файлів




§ American Standard Code for Information Interchange ASCII (.txt). Формат текстових файлів, розроблений Американським інститутом стандартів (American National StandardsInstitute)- ANSI. Підтримується всіма операційними системами і всіма програмами. Являє собою текстовий файл в DOS-кодуванні.

§ ANSI (.txt). Формат текстових файлів в кодуванні ANSI (для кодової сторінки Microsoft Windows).

§ MsWord for Windows (.doc). Формат файлів, розроблений корпорацією Microsoft. Підтримується MsWord та іншими текстовими процесорами. Існує формат для MsWord 6.0/95 та відмінний від нього формат MsWord97/2000, що використовує Unicode-кодування.

§ Rich Text Format (.rtf). Формат документів, розроблений корпорацією Microsoft. Підтримується програмами для MSDOS та більшістю текстових процесорів. Він зберігає
вихідне форматування документів, а також стилі зображення символів. Крім текстової
інформації файли цього формату можуть містити графічні рисунки з різними параметрами.
Підтримує 256 кольорів. Не підтримує стиснення. Не містить макросів, чим запобігає
переносу відповідних вірусів. Використовується в основному для обміну форматованими
текстовими даними між різними платформами та аплікаціями. Добре пакується
архіваторами.

§ Hiper Text Markup Language HTML (.htm, .html). Мова розмітки гіпертекстових документів. Всі сторінки, розташовані в Internet (WWW) створені за допомогою цієї спеціальної мови. HTML-документи являють собою ASCII-файли, доступні для перегляду та редагування в будь-якому текстовому редакторі. Відмінністю від звичайного текстового файлу є те, що в HTML-документах присутні спеціальні команди - теги, які визначають правила форматування документа. Додаючи теги до звичайного тексту можна примусити програму перегляду (браузер) відображати цей текст певним чином і розміщувати на сторінці зображення. За допомогою Java-скриптів можна розширювати можливості HTML, розміщуючи на сторінці аплети.

§ Portable Document Format PDF (.pdf). Цей формат збереження документів, розроблений
фірмою Adobe, претендує на роль відкритого типографського стандарту для Web. Він
розглядається як альтернатива HTML. Недоліком HTML є те, що документи, переведені в
HTML звичайно не зберігають первинний формат. З іншого боку, у випадку використання
формату PDF, можна бути впевненим, що користувачі побачать публікацію саме такою,
якою вона була створена. Формат PDF незамінний, якщо потрібно отримати точну копію
необхідного документа.

§ Standard Generalized Markup Language SGML (.sgml)- стандартна мова узагальненої розмітки. Являє собою інструментальний набір механізмів створення структурованих документів, розмічених за допомогою дескрипторів (тегів). У порівнянні з HTML він забезпечує більш гнучкі та різнобічні можливості форматування у Web. Однак SGML відрізняється і підвищеною складністю, тому як більш простий засіб застосовується PDF.
Потужність SGML полягає в його міжплатформеному структурному підході до опису
вмісту документів. Фактично, SGML є метамовою, тобто призначений для опису мов
розмітки, що використовуються при створенні документів.

§ Extensible Markup Language XML (.xml) - розширювана мова розмітки. Це спрощена версія мови SGML, що з’явилась у відповідь на обмеження HTML. Ця мова створена як компроміс між простотою HTML та гнучкістю SGML.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 153; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты