Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Моделі кольорів.




В комп’ютерній графіці використовуються наступні моделі кольорів. Для представлення довільного кольору у кожній моделі задаються базові кольори.

1)Сумуюча (адитивна) модель RGB (Red – green – blue) – використовується для відображення

Зображення на екрані монітора, в телевізорі, в слайд-проекторі.

 

Рис.3.1. Сумуюча адитивна модель RGB.

 

2)Різницева (субтрактивна) модель CMYK (cyan – magenta – yellow – black) – використовується в поліграфії, при виводі зображення на кольорові струменеві принтери для більш чіткої передачі кольорів. Отримується шляхом віднімання кольорів RGB від білого (White) кольору:

 

Рис. 3.2. Рірзницева субтрактивна модель CMYK.

Щоб користувачі мультимедійної продукції могли друкувати кольорові копії зображень, що включені у цю продукцію, всі малюнки повинні вміщувати тільки кольори гами CMYK. В іншому випадку друкувати версії буде відрізнятись від екранної. Якщо ж використовуються зображення, які вже друкувались, то вони можуть бути записаними у форматі CMYK. Тоді для їх використання в мультимедійних продуктах виникає потреба перетворення кольорових значень CMYK у RGB – коди. Подібні перетворення можуть здійснювати програми, подібні Photoshop.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты