Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Метод стиснення RLE4.




У форматі RLE4 при кодуванні значень кольору байт даних, що слідує за числом – лічильником, вміщує 2 значення пікселів. Значення 4х старших бітів – для кодування непарних пікселів у серії, а 4 молодші біти – для кодування непарних пікселів. Т.ч., формат RLE4 дозволяє кодувати серії однакових значень пікселів або для двох значень пікселів, що чергуються. Так, закодована пара 05165616 розпочинається у послідовності 4 – бітових значень:

56 56 5

парні пікселі у серії

парні пікселі у серії

Всі керуючі коди співпрацюють з керуючими кодами методу RLE8 за виключенням кодування абсолютних значень.

Висновки:

1) Якщо розробляється програмне забезпечення для читання та запису графічних файлів в середовищі Windows, формат Windows BMP буде найкращим вибором для тестуванняпрограм. Його нескладно реалізувати і відлагодити, і, крім того, файли цього формату можна переглядати без використання спеціальних програмних засобів.

2) Розмір зображення у форматі ВМР не обмежений.

3) Формат зручний для обміну між аплікація Windows, але застосувати його в мультимедіа – аплікаціях не рекомендується у зв’язку з великим об’ємом файлів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 71; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты