Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


CorelXara




Володіє значними можливостями, яких позбавлені інші програми векторної графіки. Найцікавіша з них - ефект прозорості, який можна застосовувати як в векторній, так і в растровій графіці. Для створення плавного переходу між різними степенями прозорості достатньо клацнути мишею по об’єкту і провести по ньому курсор. Чим далі вести курсор, тим тим більш плавним буде перехід в напрямку руху, без будь-яких діалогових вікон. Ця можливість дозволяє отримувати не тільки плавні градієнти, але і вражаючі кольорові ефекти.

Програма вміє виконувати основні операції з растровими зображеннями: зміна глибини кольору, яскравості, контраста, різкості, застосування фільтра розмиття та інших спеціальних ефектів. Оскільки програма об’єктно-орієнтована, вона дозволяє вільно переміщувати та редагувати об’єкти.

Ще одна можливість - функція зглажування (antialiasing). Велике внутрішнє розділення програми (72000 dpi) дозволяє збільшувати об’єкт до 2500 разів. При цьому перерисовування екрану відбувається миттєво.

Visio (2000)

Дуже потужний пакет для роботи з векторною графікою. Має велику бібліотеку готових елементів для створення структурних схем, блок-діаграм, бізнес-діаграм та ін. Дозволяє зберігати графіку в різних векторних та растрових графічних форматах. Дуже легкий в засвоєнні.
Допоміжні графічні програми

До допоміжних графічних програм можна віднести вьювери - програми перегляду графічних файлів. Вони поділяються на три групи:

§ примітивні - мають тільки область перегляду та меню і/або тулбар; для відкриття файлу в
них постійно потрібно звертатись до меню, що незручно;

§ вьювери з бічною панеллю броузера - потрібний файл відкривається одним кліком миші по
його імені в списку файлів;

§ вьювери з можливістю попереднього перегляду графічних файлів у вигляді маленьких
картинок з їх вмістом (thumbnails); вони поділяються на дві категорії: програми, що
створюють такі маленькі картинки при кожному зчитуванні каталога та програми, що
створюють такі картинки один раз і потім зберігають їх в базі даних на диску.

ACDSee

Створена фірмою CDSee Systems. Підтримує всі основні графічні формати: BMP, DCX, GIF, FIF, JPEG, PCD, PCX, PNG, PSD, TGA, TIFF, WMF. Вона відноситься до третьої групи.
Крім функцій перегляду ця програма дозволяє конвертувати графічні файли з одного
формату в інший досить швидко і ефективно.

Восени 2005р. розробники фірми ACD Systems оприлюднили восьму версію пакету ACD See 8. Тут покращено можливості:

- запису фотоколекцій на компакт-диски (з’явилась підтримка Video CD, а сам процес роботи став простішим);

- покращені засоби ретушування знімків;

- модернізовані генератори HTML – альбомів та слайд – шоу.

Восени 2007р. компанія ACD Systems представила нову версію утиліти для роботи із цифровими зображеннями SCDSee 10. У ювілейному релізі програма з’явилася:

- повноцінна підтримка архівів (.ZIP).

- можливість створення презентацій у форматі PowerPoint.

В ACDSee 10 одним із головних новаторств став інструмент Uploader, призначений для публікації зображень в Interneti.

Поліпшена сумісність ACDSee з найновішими моделями цифрових фотокамер і камерофонів, оптимізовано роботу програми з великою кількістю файлів, додано функцію миттєвого попереднього перегляду зображень, розширено можливості вмонтованого редактора зображень [www.itc.ua].

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 86; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты