Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Програмне забезпечення для створення та обробки звуку




Програмне забезпечення для роботи із звуком поділяється на такі групи:

  1. Програми-секвенсори, орієнтовані на створення MIDI-музики.

Секвенсори служать для програмування, тобто кодування музичних п’єс. З їх допомогою
створюються аранжування - прописуються окремі партії, призначаються тембри інструментів, встановлюються рівні і баланси каналів (треків), вводяться нюанси, музичні штрихи (акценти голосності, часове зміщення, відхилення від настройки, модуляція та ін.) Ефективне використання секвенсора вимагає від композитора-аранжувальника спеціальних інженерних знань. До них відносяться Cubase компанії Steinberg Software und Hardware і Cakewalk компанії Twelve Tone Systems.

  1. Звукові редактори, орієнтовані на аудіотехнології запису звуку.

Звукові редактори дозволяють записувати і відтворювати звук аналогічно тому, як це робиться на звичайному магнітофоні, тобто перетворюють комп’ютер в цифровий багатоканальний магнітофон. До них відносяться програми SAW компанії Innovative Quality Software, Cool Edit компанії Syntrillium Software, Sound Forge компанії Sonic Foundry і WaveLab компанії Steinberg.

Зараз MIDI- і аудіотехнологія взаємно доповнюють одна одну. Головні виробники пропонують програмне забезпечення, в якому інтегровані обидві технології. В процесі створення музики частина партій прописується в MIDI і відтворюється звуковими модулями, а частина являє собою акустичний запис.

  1. Програми трекери.

Дозволяють створювати музику людьми, що не володіють
музичною графікою. Трекер в чомусь аналогічний багатодоріжковому магнітофону - в
ньому за допомогою команд на кожній з доріжок записуються фрагменти звучання інструментів або музичні уривки (семпли). Можна міняти параметри семплів, (голосність, частоту). Унікальність методики використання трекерів полягає в тому, що можна складати композиції, просто слухаючи, як звучить той або інший музичний інструмент, і вибираючи потрібний звук. Серед програм цієї групи найбільш відоміScream Tracker, Fast Tracker, Impulse Tracker.

  1. Допоміжні програми.

Серед допоміжних програм слід назвати програму WinAmp від Nullsoft Inc., що є лідером серед музичних програвачів і підтримує практично всі звукові формати (MP3, MP2, MOD, WAV, VOC, CD-Audio та ін.), а також Windows Media Player від Microsoft, який є складовою частиною операційної системи Windows, і також підтримує практично всі звукові формати.

Пакет MyMP3 4.0 – для імпорту та конвертації аудіо файлів.

Існує ряд програм для відтворення звуку, записаного на CD. Такі програми називаються захоплювачами звукових доріжок чи “аудіограберами”.

Підбірка такого ПЗ

CD Rippeer 2003, CDec 1.50, Alto MP3, Maker 3.10,

CD IO PoMP3 Maker 1.15 допомагає не тільки копіювати мелодії із аудіо-CD, але й перетворювати їх у формат, зручний для збереження чи подальшої обробки.

Перекодувати музику у потрібний формат можна і незалежно за допомогою “перекодувальників”, таких як, наприклад, MP3 WAV converter Pro 1.5 чи Super Audio Converter 5.0.

Для запису звукової інформації на CD можна використовувати пакет Nero 6.0, який вимагає редактор аудіо інформації, є можливість створення складних аудіо композицій. Використовуючи утиліти AudioCD Burner 1.0, ACE – HIGH CD Burner 1.20, можна в режимі реального часу формувати аудіо-CD, перетворюючи музичні файли у аодіоформат.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 124; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты