Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


При заступанні на чергування, при проведенні навчань, занять, на пожежі, після роботи на пожежі пожежних автомобілів




 

3.7.3.1. Пожежний автомобіль перед постановкою на чергування має пройти щоденне технічне обслуговування (далі - ЩТО), яке виконується заступаючим i змінним водіями.

3.7.3.2. Виявивши несправність пожежного автомобіля, водій, який прийняв автомобіль, зобов'язаний негайно доповісти про це командиру відділення (начальнику караулу) i вжити заходів щодо усунення несправностей.

3.7.3.3. Прийнявши автомобіль, водій відповідає за технічний стан автомобіля, а також вживає заходів щодо усунення несправностей, що виявлені під час його чергування.

3.7.3.4. Відповідальність за утримання пожежно-технiчного обладнання пожежних автомобілів у справності i чистоті покладається на командирів відділень, за якими закріплено автомобіль.

3.7.3.5. При зміні караулу пожежно-технiчне обладнання приймається заступаючим на чергування командиром відділення i особовим складом бойового розрахунку обслуги згідно з табелем належності. У разі виявлення несправностей окремих видів обладнання командир відділення доповідає про це начальнику караулу i вживає невідкладних заходів щодо заміни його на справне.

3.7.3.6. Догляд за автомобілями, пожежно-технiчним озброєнням виконується щоденно особовим складом бойового розрахунку чергового караулу в установлений розкладом дня час. Справнiсть пожежно-технiчного обладнання, яке призначене для роботи на висоті i рятування людей (драбини, рятувальні мотузки, пояси i карабіни), перевіряється при заступанні на чергування особисто командиром відділення.

3.7.3.7. При технічному обслуговуванні на пожежі (навчанні, занятті) необхідно:

- встановити пожежний автомобіль на відстані, безпечній від впливу вогню (теплового випромінювання) i не ближче 1,5-2,5 м від задньої осі до джерела води;

- всмоктувальні рукава не повинні мати різких перегинань, а всмоктувальна сітка має бути повністю занурена у воду i перебувати нижче від рівня води (не менш ніж на 200 мм);

- при роботі насоса через кожен час змащувати його підшипники i сальники (обертанням на 2-3 оберти кришок ковпачкових маслянок при відкритих краниках);

- перевіряти, чи не просочується вода через з'єднання i сальники насоса, вихідні вентилi, а також із системи охолодження двигуна (основної i додаткової);

- перевіряти, чи не просочується мастило з двигуна, коробки передач i коробки відбору потужності;

- перевіряти, чи не підтікає рідина з вузлів i систем гідравлічних приводiв;

- слідкувати за тиском мастила в двигуні. При середніх обертах колінчастого вала двигуна тиск має бути не менше 0,2 МПа (2,0 кгс/см2).

3.7.3.8. Технічне обслуговування автомобіля та пожежно-технiчного озброєння після повернення з пожежі (навчання) проводиться водієм, за яким закріплено автомобіль, та особовим складом під керівництвом старшого водія на посту ТО пожежної частини згідно з Iнструкцiєю по експлуатації.

3.7.3.9. Після закінчення роботи на пожежі чи навчанні необхідно:

- у разі подачі піни промити чистою водою всі внутрішні порожнини насоса i прохідні канали пiнозмiшувача;

- відкрити крани i випустити воду з робочої порожнини насоса, після чого крани закрити.

У холодну пору року напірні патрубки i зливні крани насоса тримати відкритими, закриваючи їх тільки при роботі насоса i перевірці його на вакуумну герметичність.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты