Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Технологія обслуговування покупців




· Зустріч покупця –це привітне, доброзичливе ставлення, прояв зацікавленості до потреб покупця, ввічливість і тактовність. ознайомлення покупця з асортиментом товарів і вияв потреб у певних видах товарів, відбір товару.

· Показ товарів – основний момент продажу. Вважається, що вміло показаний товар – наполовину вже проданий. В цей момент продавець, за необхідністю, надає консультацію покупцеві про споживчі властивості даного товару, його якість, способи використання, обробки, зберігання. На показ товару не треба витрачати багато часу, не слід пропонувати покупцеві більше 3-5 найменувань одного виду товару, оскільки це може збентежити покупця, ускладнити вибір покупки.

· пропонувати товари взаємозамінні –необхідно в разі відсутності необхідного товару, наприклад крупу одного виду (Манну) на крупу іншого виду (Пшеничну), так як вони виготовлені з одної сировини – пшениці. Або пастилу на зефір - один вид товару але різна технологія виробництва.

· Пропонувати нові товари –необхіднодобре знати їх переваги, поживну цінність, асортимент, якісні показники,

· Супутні товари –супутніми вважаються прянощі, приправи, кетчупи, соуси, майонез, гірчиця та інші товари, які покращують смакові якості основних страв (продуктів).

· Продаж товарів (відпуск) – виконується з урахуванням особливостей продажу кожної групи продовольчих товарів.

· Розрахунок за товари з покупцем – виконується через РРО готівкою або по банківській картці через термінал (по безготівковому розрахунку)

· Вручення покупки - продавець допомагає покупцю скласти покупку і подає її в руки.

.

 

 

Продаж товарів (відпуск товарів, нарізка, зважування, визначення вартості, пакування) згідно з правилами продажу.

 

Під час продажу товарів продавець зобов’язаний:

► дотримуватись правил торгівлі, санітарних норм і правил техніки безпеки,

► виконувати Постанову Кабінету Міністрів «Про затвердження порядку заняття торговельною діяльністю» та «Правил торговельного обслуговування населення», Закони України про «Продаж продовольчих товарів», «Про захист споживачів».

Продавати (відпускати) товар -

· тільки якісний,

· при необхідності нарізати, зважувати,

· визначати вартість покупки,

· правильно пакувати товар ( щоб не розсипався, не розбився, не випав),

· проводити розрахунок ( зі словами - «Вартість вашої покупки…», «Ваші гроші…», «Ваша здача…»)

· вручати покупку( з супроводженням слів - «Дякуємо за покупку», «Заходьте до нас ще», «Ми раді Вам завжди»).


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты