Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розв’язок. Сума доплат за керівництво бригадою буде дорівнювати:




Сума доплат за керівництво бригадою буде дорівнювати:

Висновок: суму доплат за керівництво бригадою становить 1724 грн. 10 коп.

Доплати за навчання учнів здійснюються щомісяця кваліфікованим робітникам підприємства, які незвільнені від виконання своєї основної роботи. Розмір цих доплат залежить від кількості учнів, що навчаються одночасно, від умов праці, в яких здійснюється навчання, й визначається на підставі плану підготовки й підвищення кваліфікації кадрів. Річну суму доплат розраховують добутком кількості осіб, що навчаються, на строк навчання й на суму, яка виплачується за кожну особу, що навчається, у місяць.

У годинний фонд заробітної плати включають також доплати резервним робітникам. Для забезпечення безперебійної роботи підприємства й заміни відсутніх робітників у зв'язку із хворобою, відпустками й з інших причин невиходів, їхні функції виконують резервні робітники. Резервним робітникам звичайно привласнюють розряд, що відповідає вищому розряду робіт, що виконуються на закріплених за ним операціях. Резервні робітники, що виконують роботи, оплачувані нижче розрядів, що вони мають, одержують доплати в розмірі різниці між установленою їм тарифною ставкою й тарифною ставкою виконуваних робіт. Суму цих доплат визначають за формулою:

де: - годинна тарифна ставка першого розряду, грн.; - середній тарифний коефіцієнт, що відповідає середньому розряду резервних робітників; - середній тарифний коефіцієнт, що відповідає середньому розряду робіт; - корисний фонд робочого часу одного робітника, годин; - число резервних робітників, осіб.

Приклад.У планованому році на підприємстві працює 16 резервних робітників, з них 9 осіб мають ІV розряд, 6 осіб - V розряд й 1 особа - VI розряд. Обсяг робіт за розрядами, у виконанні яких беруть участь резервні робітники, і відповідні цим розрядам тарифні коефіцієнти наведені у табл.12.4.2.7.

Таблиця 12.4.2.7


Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 99; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты