Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


МЕТОДИКА ПОФАКТОРНОГО АНАЛІЗУ СЕРЕДНЬОГО РІВНЯ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ




 

Методика пофакторного аналізу середнього рівня заробітної платив абсолютному і відносному вираженні за допомогою методу різницевого розкладання за факторами результативного показника базується на основі мультиплікативної індексної моделі:

,

де: aсередньогодинна заробітна плата;

b-середня тривалість робочого дня;

c -коефіцієнт доплат до денного фонду заробітної плати;

d -середня тривалість робочого періоду;

е -коефіцієнт доплат до місячного (квартального, річного) фонду заро-бітної плати.

Правило.При визначенні впливу чинника його величина змінюється. При цьому стосовно нього якісні показники фіксуються на рівні базового періоду, а об`ємні (кількісні) на рівні звітного періоду.

! Примітка.В чисельнику і знаменнику дробу (тобто індексу) ско-рочувати не можна.

Абсолютна зміна Відносна зміна
І . Загальна зміна середньої заробітної плати ( ):
де і - середня заробітна плата відповідно у базовому і звіт-ному періоді. Показує на скільки гривень і на скільки відсотків змінився середній рівень заробітної плати у звітному періоді порівняно з базовим.
ІІ. Зміна середнього рівня заробітної плати під впливом таких чинників:
середньогодинної заробітної плати (а):
Показує на скільки гривень і на скільки відсотків змінюється середній рівень заробітної плати у звітному періоді порівняно з базовим за рахунок зміни середньогодинної заробітної плати.
середньої тривалості робочого дня (b):
 
Показує на скільки гривень і на скільки відсотків змінюється середній рівень заробітної плати за рахунок зміни середньої тривалості робочого дня.
коефіцієнту доплат до денного фонду заробітної плати (с):
 
Показує на скільки гривень і на скільки відсотків змінилася середня заробітна плата за рахунок зміни коефіцієнту доплат до денного фонду заробітної плати.
середньої тривалості робочого періоду (d):
 
Де = середньоденна заробітна плата у базо-вому періоді.
коефіцієнту доплат до місячного (квартального, річного) фонду заро-бітної плати (е):
Показує на скільки гривень і на скільки відсотків змінилася середня заробітна плата за місяць (квартал, рік) у звітному періоді порівняно з базовим за рахунок зміни коефіцієнту доплат до місячного (кварталь-ного, річного) фонду заробітної плати.
Перевірка
     

Поделиться:

Дата добавления: 2014-11-13; просмотров: 126; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты