Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіанти індивідуальних завдань




1. Для кожного рядка заданої матриці A(n, m) знайти номера стовпців, які містять ненульові елементи

2. Для кожного рядка заданої матриці A(n, m) знайти номера стовпців, які вмішують від'ємні елементи.

3. Для кожного стовпця заданої матриці A(n, m) знайти номери рядків, які вмішують додатні елементи.

4. Для кожного рядка заданої матриці A(n, m) визначити мінімальний елемент та номер стовпця, в якому він знаходиться.

5. Для заданої патриці A(n, m) визначити середнє арифметичне усіх додатних елементів. У випадку їх відсутності вивести повідомлення “Додатних чисел у матриці немає”.

6. Для кожного рядка заданої матриці А(n, m) визначити суму, серед одержаних значень визначити максимальне.

7. Для кожного стовпця заданої матриці A(n, m) знайти добутки, серед яких знайти найменше значення.

8. Для заданої матриці A(n, m) визначити середнє арифметичне значення для кожного стовпця.

9. Сформувати матрицю, кожний елемент якої уявляє собою дробову частину відповідного елемента заданої матриці A(n, m).

10. В заданій матриці А(n, m) упорядкувати елементи кожного рядка по зростанню.

11. Сформувати матрицю, кожний елемент якої уявляє собою частку від ділення цього елементу на перший елемент відповідного рядка.

12. Для кожного стовпця заданої матриці A(n, m) визначити максимальний елемент і номер рядка, в якому він знаходиться.

13. Помножити кожний елемент стовпця матриці A(n, m) на перший елемент даного стовпця.

14. Визначити мінімальний та максимальний елементи матриці A(n, m), а також їх координати.

15. Для заданої матриці A(n, m) визначити середнє арифметичне значення для кожного рядка.

16. Визначити кількість від'ємних елементів в кожному стовпці заданої матриці A(n, m).

17. Для заданої матриці A(n, m) визначити середнє арифметичне усіх від'ємних елементів. У випадку їх відсутності вивести повідомлення “Від'ємних чисел у матриці немає”.

18. Розмістити елементи кожного рядка матриці A(n, m) у порядку зменшення значень.

19. Із заданої матриці А(n, m) сформувати і надрукувати матрицю, в якій елементи, що задовольняють умові -1 < A(i, j) <1, замінити нулями.

20. Розмістити елементи кожного стовпця матриці A(n, m) у порядку зменшення значень.

21. Визначити середнє значення додатних елементів, які розмішені на головній діагоналі квадратної матриці A(n, n). У випадку їх відсутності вивести повідомлення " Додатних елементів на головній діагоналі матриці немає".

22. Сформувати матрицю, кожний елемент якої є часткою від ділення цього елементу на останній елемент відповідного стовпця.

23. Розмістити елементи головної діагоналі квадратної матриці A(n, n) у порядку зменшення значень.

24. Із заданої квадратної матриці A(n, n) сформувати матрицю, в якій елементи, що знаходяться не на головній діагоналі, замінити нулями.

25. Із заданої матриці A(n, m) сформувати матрицю, в якій елементи, що знаходяться на непарних позиціях, замінити нулями.

Варіанти індивідуальних завдань (ускладнений варіант)

1. У заданій квадратній матриці A(n, n) знайти суму недіагональних елементів. Серед цих елементів знайти максимальний і мінімальний елементи та їх координати.

2. Дано квадратну матрицю А(n, n). Скласти новий масив В(n), в якому кожний елемент є першим додатнім елементом кожного рядка. Якщо таких елементів немає, тоді В(i)=-1.

3. Дано квадратну матрицю A(n, n). Скласти новий масив B(n), в якому кожний елемент є найбільшим елементом відповідного стовпця матриці.

4. У матриці A(n, m) визначити суму елементів рядків, стовпців і діагоналей. Серед сум визначити найменшу.

5. У матриці A(n, m) знайти максимальний від'ємний елемент із парними індексами. Визначити кількість від'ємних елементів і їх координати.

6. Задана матриця A(n, m). Знайти номер першого стовпця, який має максимальну кількість від'ємних чисел.

7. Задана квадратна матриця A(n, n). Визначити суму елементів, розмішених нижче головної діагоналі. Серед цих елементів визначити максимальний додатній елемент та його координати. Якщо таких елементів немає, вивести повідомлення : " Додатних елементів немає ".

8. Задана матриця A(n, m). Знайти номер рядка, який вміщує мінімальну кількість нульових елементів.

9. Задана матриця A(n, m). Скласти нову матрицю, кожний елемент якої є часткою від ділення елемента матриці на максимальний елемент відповідного рядка. Для кожного рядка визначити середнє значення додатних і від'ємних елементів.

10. Задано матрицю A(n, m). Необхідно упорядкувати рядки матриці по зростанню сум елементів рядків.

11. В числовому масиві А(n, m) знайти суму елементів нижче неголов­ної діагоналі. Серед них знайти середнє найбільшого і найменшого значення.

12. В заданому цілочисельному масиві Y(n, m) знайти суму і кількість елементів кратним 3 і які стоять на парних позиціях. Серед цих елементів визначити найбільший і найменший елемент.

13. Нехай задано дійсну квадратну матрицю, розміром n на n. Визначити добуток елементів, розмішених вище головної діагоналі. Серед цих елементів визначити мінімальний від'ємний елемент та його координати. Якщо таких елементів немає на дисплей, вивести повідомлення : " Від'ємних елементів немає ".

14. У заданому масиві У(n, m) визначити номер 1-го рядку, який вміщає максимальну кількість додатних елементів. Для знайденого рядка визначити мінімальний і максимальний додатні елементи і їх координати.

15. У масиві Х(n, m) визначити суму елементів вище неголовної діаго­налі. Серед них визначити мінімальний додатній елемент і його координати. Якщо додатних елементів немає, вивести на екран дисплея повідомлення "Додатних елементів вище неголовної діагоналі немає ".

16. Задано цілочисельну квадратну матрицю А(n, n). Необхідно упоряд­кувати рядки матриці по зростанню елементів головної діагоналі.

17. Нехай дано квадратну матрицю n*n. Необхідно перетворити матрицю, поелементно відняти останній рядок з усіх рядків, крім останнього. В одержаній матриці упорядкувати рядки по зростанню.

18. Задано цілочисельну квадратну матрицю В(n, n). Необхідно упорядкувати стовпці матриці по зменшенню елементів головної діагоналі.

19. Задано цілочисельну квадратну матрицю С(n, n). Необхідно визначити мінімальні і максимальні елементи, які знаходяться не на діагоналях патриці, а також їх індекси.

20. Задано цілочисельну квадратну матрицю розміром n на n. Знайти номера стовпців, елементи у кожному із яких однакові, а також суму і добуток цих елементів. У випадку відсутності таких елементів вивести на екран дисплея повідомлення " Однакових сто­впців немає ".

21. Дано цілочислену квадратну матрицю розміром n на n. Знайти номера рядків, елементи кожного з яких утворюють зростаючу послідовність.

22. Визначити і надрукувати матрицю Z. Яка є добутком матриць Х і Y. Результат вивести у вигляді матриці. Вказівка : кожний елемент патриці Z визначається скалярним добутком 1-го рядка матриці Х на j- й стовпець матриці Y.

23. Задано матриця В(n, m). Скласти нову матрицю, кожний елемент якої є добутком члена матриці В на мінімальний елемент відпо­відного стовпця. Одержану матрицю вивести на екран дисплея. Для кожного стовпця визначити середнє значення додатних і від'ємний елементів.

24. Задано матрицю M(n, m). Скласти програму перестановки i та j рядків матриці, де і та задавати у режимі дисплея. Вивести на друк початкову і одержану матриці.

25. Задано матрицю В(n, m). Скласти програму знаходження сум елемен­тів, які знаходяться на лініях, паралельних головній діагоналі патриці і які знаходяться вище неї.

26. Задано матрицю В(n, m). Скласти програму знаходження максимального елемента верхнього трикутника цієї матриці і визначити його координати.

27. Задано матрицю Р(n, m). Скласти програму знаходження мінімального елемента матриці. Елементи стовпця і рядка, в яких він знаходиться. замінити нулями. Одержану і початкову матриці вивести на екран дисплея.

28. Задано матрицю M(n, m). Скласти програму знаходження мінімального елемента нижнього трикутника цієї матриці і визначити координати цього елемента.

29. Задано матрицю М(n, m). Скласти програми знаходження сум елементів, які знаходяться на лініях, паралельних головній діагоналі патриці, які знаходяться нижче неї.

30. Розмістити елементи на неголовній діагоналі квадратної матриці A(n,m) в порядку їх зменшення.

 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 141; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты