Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Традиційна методика здобуття двошарового відтиску (двошарова методика, двомоментний заміс).




Первинний відтиск знімається масою переминаємої консистенції. Після структуризації він виводиться з порожнини рота, промивається і висушується. Метою даного етапу є формування індивідуальної ложки для більш текучої коригуючої маси.

При здобутті цього відтиску слід звернути увагу на ряд моментів:

I. Взаємовідношення ложки і зубного ряду. Якщо відстань від екватора якого-небудь зуба до борту ложки недостатньо (менше 2-х мм), то матеріал в цьому місці при виведенні з порожнини рота необоротний деформується, що різко погіршує якість відтиску.

II. Забезпечення безперешкодного повторного введення відтиску коригуючою масою в порожнину рота. Для досягнення цієї мети після здобуття первинного відтиску необхідно видалити (зрізати) всі можливі ретенційні пункти, такі як: відбитки дістопірованних зубів, міжзубні перегородки, зони виражених анатомічних поднутреній і так далі.

III. Створення умов, що дозволяють уникнути компресії первинного шару при здобутті остаточного відтиску. Компресія (стискування) первинного шару при здобутті остаточного відтиску часто є причиною невідповідності суцільнолитих ортопедичних конструкцій тканинам протезного ложа. Це пояснюється тим, що після виведення з порожнини рота за рахунок пружних сил він повертається у вихідний стан і порушує точність коригуючого шару.

Тому на первинному відтиску в області всіх препарованих зубів необхідно формувати відводячі канали, які при здобутті другого шару дозволять надлишкам коригуючої маси безперешкодно видавитися з найбільш глибоких ділянок. Створення каналів, що відводять, дозволяє виключити виникнення зон підвищеного тиску, що приводять до спотворень в остаточному відтиску.

Канали, що відводять, прорізаються за допомогою спеціальних інструментів. Вони повинні починатися в області ріжучого краю або жувальної поверхні оброблених зубів і закінчуватися на деякому видаленні від них, наприклад, в області твердого піднебіння.

При здобутті коригуючого відтиску його необхідно притиснути на декілька секунд, щоб дати можливість коригуючому шару рівномірно розподілитися і точніше відображати рельєф тканин. Триваліша компресія небажана, оскільки в цьому випадку полімеризація коригуючої маси може проходити на тлі пружної деформації первинного відтиску. При виведенні з порожнини рота він повертається у вихідний стан і деформує коригуючий шар, а значить і відтиск в цілому.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты