Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Спеціальне розслідування нещасних випадків




 

Спеціальному розслідуванню підлягають нещасні випадки:

1. Групові (одночасно з двома і більше працівниками);

2. Зі смертельними наслідками.

Державний інспектор з нагляду за охороною праці має право вимагати спеціального розслідування кожного нещасного випадку, який може привести до важких наслідків, чи брати особисту участь у такому розслідуванні.

Згідно з п.41 Порядку про кожен груповий нещасний випадок і нещасний випадок зі смертельним наслідком власник підприємства зобов'язаний негайно повідомити :

- територіальний орган Держнаглядохоронпраці за місцезнаходженням підприємства;

- орган прокуратури за місцем настання нещасного випадку;

- робочий орган виконавчої дирекції Фонду за місцезнаходженням підприємства;

- орган, до сфери управління якого належить підприємство (у разі його відсутності - місцевій держадміністрації);

- установу державної санітарно-епідеміологічної служби, яка обслуговує підприємство, - у разі гострих професійних захворювань (отруєнь);

- первинну організацію профспілки, членом якої є потерпілий;

- орган з питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій за місцем настання нещасного випадку та іншим органам (у разі потреби).

У випадку, якщо груповий нещасний випадок або нещасний випадок зі смертельним наслідком стався на підприємстві загальнодержавної власності, керівник цього підприємства повідомляє також у міністерство або в інший орган, до сфери управління якого належить це підприємство.

Спеціальне розслідування групового нещасного випадку, а також нещасного випадку зі смертельним наслідком, проводиться комісією зі спеціального розслідування, склад якої передбачений у розділі „Спеціальне розслідування нещасних випадків” ст. 40-62 Порядку.

Спеціальне розслідування групового нещасного випадку, при якому загинуло 2-4 чоловік, проводить комісія зі спеціального розслідування, передбаченого п. 43 Порядку „Спеціальне розслідування нещасних випадків”.

Спеціальне розслідування групового нещасного випадку, при якому загинуло п'ять і більше чоловік, якщо не було прийнято спеціальне рішення Кабінету Міністрів України, проводиться комісією зі спеціального розслідування, у відповідності до п. 43 Порядку „Спеціальне розслідування нещасних випадків”.

Спеціальне розслідування нещасних випадків, згідно зі п. 45 Порядку проводиться протягом не більше 10 робочих діб. При цьому складається акт спеціального розслідування й оформляються інші матеріали, передбачені даним Положенням, за місцем постійної роботи, служби, навчання, відбування покарання потерпілого. У разі необхідності строк спеціального розслідування може бути продовжений органом, який призначив спеціальну комісію.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 143; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты