Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Які ви знаєте способи теплопостачання будівель?




Потреби в тепловій енергії в промисловості для виробничих процесів в основному задовольняються парою, а для опалювання приміщень, як промислових, так і житлових і суспільних - гарячою водою.

Водяне опалювання вважається самим гігієнічним і економічним в порівнянні з паровим і іншими видами опалювання. Воно міцно увійшло до побуту життя наших людей. Проте в практиці експлуатації водяних систем опалювання зустрічаються випадки, коли якість опалювання окремих об'єктів теплопостачанні через низку обставин буває недостатньою. В цих випадках виникають питання: які прийняти заходи, щоб усунути несправності в роботі системи опалювання і як добитися її нормальної роботи?

До теплопостачання житлових будівель пред'являють особливі вимоги, оскільки споживачам теплоти необхідна цілодобова безперебійна її подача протягом всього опалювального сезону. Навіть короткочасні перерви в подачі теплоти порушують інтереси її споживачів, вносять ряд незручностей персонально для кожного жителя житлового будинку.

Автономні джерела на відміну від централізованого теплопостачання дозволяють або повністю виключити теплотраси, або звести їх до мінімуму. Відсутність теплотрас можлива в тих випадках, коли джерело теплопостачання вбудовується в приміщення опалювальної будівлі. Найбільш поширеним варіантом такої інтеграції є те, що має в своєму розпорядженні котельну на даху будівлі (крышная котельна). У тих випадках, коли котельна розташовується в безпосередній близькості від опалювальних приміщень, в будівлі, що окремо стоїть, можливий варіант прибудованої котельної.

Автономні джерела теплопостачання у поєднанні з енергоефективними технологіями виробництва, розподілу і споживання теплової енергії дають більш ніж вражаючі результати. Так, в Швеції на потреби опалювання і гарячого водопостачання витрачається в середньому в 3,1 разу менше палива, чим в середній смузі Росії з аналогічними кліматичними умовами.

Стосовно теплопостачання під якістю слід розуміти забезпечення умов комфортного мешкання споживачів незалежно від пори року, температури навколишнього середовища і інших кліматичних умов.

Комфортні умови мешкання визначаються не тільки температурним режимом усередині приміщення, але і надійністю і безперебійністю роботи системи опалювання і гарячого водопостачання, а також підтримкою екологічних і санітарних норм по викидах, вібраціях, шумах і інших перешкодах, що створюються джерелами теплопостачання.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 157; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты