Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інформаційний супровід договорів у сфері страхування.




Виходячи з того, що страхові компанії займаються продажем страхових продуктів на ринку, договори, які це засвідчують, є ключовими првинними вхідними повідомленнями. Інформаційний супровід цих документів полягає у забезпеченні найефективніших умов для їх формування, зберігання, аналізу і використання у процесі діяльності страхової компанії.

Здійснення інформаційного супроводу договорів страхування здійснюється практично у всіх підсистемах АІС страхової компанії (це – типовий набір підсистем):

- «Планування» призначена для розробки перспективних і поточних планів прибутків і видатків по всіх видах страхування. Інформаційний супровід: різні страхові продукти мають неоднакове інформаційне наповнення, тому на етапі планування розробляються і специфічні форми до договорів страхування.

- «Бухгалтерський облік і звітність» реалізує автоматизоване рішення задач по виконанню операцій обліку грошових і поточних господарських операцій, створення бухгалтерської документації. Інформаційний супровід: занесення договору страхування до бази даних (що входить до АІС) страхової компанії дає можливість автоматичного проведення операцій обліку цього договору.

- «Праця і заробітна плата» призначена для розробки проектів кошторисів видатків і обліку видатків на утримання органів страхової компанії, складання звітів по праці і зарплаті. Інформаційний супровід тут може здійснюватися, наприклад, у формі обліку кількості і якості договорів, укладених за участю певного страхового агента. Це впливатиме на розподіл винагороди серед персоналу.

- «Правове забезпечення» забезпечує облік, зберігання і пошук правових і інформаційних актів по всіх видах діяльності страхової компанії. Задача цієї підсистеми, вирішується в рамках автоматизованої інформаційно-пошукової системи (ІПС). Таким чином, інформаційно-пошукова система забезпечує супровід дгооворів страхування необхідно нормтивним і правовим забезпеченням.

- «Тарифи і нормативи» призначена для автоматизованого рішенні задач по обчисленню тарифних ставок по видах майнового і особистого страхуванні, резервів, внесків по страхуванню і інші розрахунки. Інформаційний супровід полягає у автоматизації процесів розрахунків (ставок, внесків, резервів, збитків, виплат).

- ведення операцій по договорам страхування­­—здійснюється автоматизоване ведення обліку об’єктів страхування і обчислення страхових платежів. Це створює умови для зберігання і використання інформації.

Таким чином, підсистеми АІС страхової компанії покликані забезпечити максимально ефективну роботу персоналу, а, отже, і страхової компанії в цілому.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты