Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Англо-американська школа




Л. Р. Вважав, що призначення балансу полягає в чіткому розподілі

Діксі фінансових результатів між суміжними звітними періодами і

правильному відображенні фінансового стану підприємства.

Ф. Пікслей Стверджував, що баланс слугує внутрішнім цілям управління підприємством, його актив представлений придбаними засобами, адміністрація підприємства повинна знати, скільки коштували підприємству ці засоби, і мати правильно визначений прибуток або збиток (інституалістський напрям). Періодичність складання балансу повинна залежати від господарського циклу, а баланс слід складати для адміністрації підприємства.

Г. Свіней Стверджував, що баланс відображає витрати, здійснені в одному звітному періоді, а доходи від них будуть показані в іншому (персоналістичний напрям). Говорив, що баланс потрібно складати один раз на рік для зовнішніх користувачів.

І. Фішер Вважав, що звіт про фінансовий стан – причина, а баланс – його наслідок. Підкреслював, що баланс повинен планомірно випливати із загальної фінансової та економічної політики підприємства. Актив балансу – це капітал підприємства, і його величина визначається не тим, скільки було в нього вкладено, а тим, скільки він може принести прибутку.

Др. Скотт Вважав, що баланс відображає причину господарської діяльності, а звіт про фінансові результати - наслідок, так як капітал приносить прибуток, а не навпаки. Говорив, що пасив балансу – це капітал, актив – опис майна; майно коштує стільки, скільки за нього було сплачено. Розглядав баланс як основну категорію, що характеризує фінансовий стан фірми.


133


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты