Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Транс-жири у вашій їжі




Але навіть якщо ви ніколи не купуєте маргарин і «легкі» масла, і впевнені, що застраховані від транс-жирів, на жаль, це не так. Гідрогенізовані жири містяться в багатьох інших продуктах, і можна сміливо стверджувати – вони всюди. Готові хлібобулочні вироби, такі, як крекери, печива і торти, смажені страви, такі як пончики та картопля-фрі містять транс-жири. Ними рясніють майже всі напівфабрикати – охолоджене тісто, піца, м’ясні та рибні вироби – рибні палички, котлети, а також фасовані, готові до вживання продукти – чіпси, снеки, сухарики, горішки, попкорн, соуси, майонези.

Так, наприклад, у невеликій упаковці чіпсів 25% всіх жирів є транс-жирами (в ідеалі їх відсоток не повинен перевищувати 1). Ви тільки уявіть собі, що в одній пачці чіпсів до 50% всіх жирів можуть бути транс-жирами! Стандартна порція картоплі-фрі, приготована на рослинному маслі, містить до 8.2 г транс-жирів. Сильно засмажена риба містить – до 8.0 г, кожен пончик – не менше 1913 Тому домашня випічка, без використання маргаринів, домашнє повноцінне харчування, в цій ситуації, набуває велику цінність для збереження здоров’я.

Читання етикетки

Як дізнатися, чи містяться транс-жири в продукті? Зверніть увагу на слова “гідрогенізоване” рослинне масло або «натуральне масло з додаванням рослинних олій». Це ще один термін назви транс-жирів.

Незначні кількості транс-жирів зустрічаються в природі в деяких м’ясних та молочних продуктах, але транс-жири в оброблених харчових продуктах, найбільш шкідливі і небезпечні для здоров’я.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 144; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты